Hoe werkt het?

Snel weer actief bezig zijn

Heel veel mensen bezoeken jaarlijks een fysiotherapeut. Deze specialist zorgt ervoor dat je weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten die je hebt opgedaan tijdens je werk, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. Je wilt dat er met zorg naar gekeken wordt. De fysiotherapeut gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om je zo snel en goed mogelijk weer op de been te helpen. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat je weer beter kunt bewegen. Zodanig dat je er weer plezier in krijgt om lekker actief bezig te zijn.

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut

Je kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijsbriefje te vragen. Je komt dus direct bij de specialist terecht en kunt meteen aan je herstel werken. Voor een behandeling aan huis is een verwijzing van uw huisarts of specialist verplicht. Check uw verzekeringspolis om te kijken wat de voorwaarden zijn van uw verzekering.

Een eerste bezoek

Je behandeling vindt plaats op één van onze locaties. Als dat niet mogelijk is kan de fysiotherapeut aan huis of naar een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, bejaardentehuis of verpleeghuis) komen. Tijdens de eerste afspraak vragen wij uitgebreid naar je klachten. Over het algemeen volgt hierna een onderzoek waarbij de fysiotherapeut een aantal tests uitvoert. Aan de hand van het gesprek en het onderzoek trekt de fysiotherapeut een conclusie, bespreekt deze met je en geeft aan wat de behandelmogelijkheden zijn