Hoe werkt het?

Snel weer actief bezig zijn

Bijna drie miljoen mensen bezoeken jaarlijks een fysiotherapeut. Deze specialist zorgt ervoor dat je weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Of het nu gaat om klachten die je hebt opgedaan tijdens je werk, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een sportblessure, een verkeerde beweging of gewoon, omdat het lichaam ouder wordt. Je wilt dat er met zorg naar gekeken wordt. De fysiotherapeut gaat resultaatgericht aan het werk, met de bedoeling om je zo snel en goed mogelijk weer op de been te helpen. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat je weer beter kunt bewegen. Zodanig dat je er weer plezier in krijgt om lekker actief bezig te zijn.

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut

Je kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijsbriefje te vragen. Je komt dus direct bij de specialist terecht en kunt meteen aan je herstel werken. Alleen bij chronische aandoeningen of na een operatie is een verwijsbrief van de huisarts/specialist nodig.

Een eerste bezoek

Je behandeling vindt plaats op één van onze locaties. Als dat niet mogelijk is kan de fysiotherapeut aan huis of naar een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, bejaardentehuis of verpleeghuis) komen. Tijdens de eerste afspraak vragen wij uitgebreid naar je klachten. Over het algemeen volgt hierna een onderzoek waarbij de fysiotherapeut een aantal tests uitvoert. Aan de hand van het gesprek en het onderzoek trekt de fysiotherapeut een conclusie, bespreekt deze met je en geeft aan wat de behandelmogelijkheden zijn.

Een behandeling op maat

De fysiotherapeut spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op en probeert deze weg te nemen. Een behandelplan is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van je klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur en kan bestaan uit adviseren, informeren, oefenen en sturen van bewegingen, coördinatieoefeningen, spierkrachttraining, het voorzien in hulpmiddelen en/of massage. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam.

Voor elke klacht een behandelmethode

Een groot deel van de dertig fysiotherapeuten van Medifit Fysiotherapie is sportfysiotherapeut. Die hebben allemaal hun eigen specialisatie, wat uniek is. Zo kun je met een schouderblessure naar de schoudertherapeut en met een knieblessure naar een knietherapeut, zodat je altijd een gerichte behandeling krijgt. Onze locaties zijn ingericht met speciale trainingsruimtes en –apparatuur. Bekijk welke behandelingen Medifit Fysiotherapie aanbiedt.

Ben je goed verzekerd?

De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor chronische patiënten vanaf de twintigste behandeling of voor jongeren tot 18 jaar (de eerste negen behandelingen). Het is dus aan te raden een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Je zorgverzekeraar kan je exact vertellen wat de vergoeding bedraagt. Een overzicht van onze tarieven vind je hier. Ook is er een overzicht beschikbaar op elke locatie van Medifit Fysiotherapie.