Oefentherapie in het water

Oefentherapie in het water is een vorm van therapie waarbij water wordt gebruikt om bepaalde klachten te verlichten. Het gaat hierbij om o.a. reumatische klachten (reuma/Bechterew), longaandoeningen of orthopedische klachten. Maar ook voor aandoeningen aan het zenuwstelsel kan therapie in het water heilzaam zijn. Een veelzijdige therapie dus!

Voordeel hydrotherapie

Oefentherapie in het water is meer dan een bewegingstherapie in water alleen. De temperatuur van 31-34 graden geeft rust en het kalmeert de spieren. Er is geen zwaartekracht, waardoor er gebruik gemaakt wordt van de druk, weerstand en opwaartse kracht van het water. Hierdoor kun je met geringe belasting, toch resultaat boeken. De fysiotherapeut bevindt zicht tijdens de therapie over het algemeen ook in het water.

Combinatie oefentherapie in de zaal

De oefentherapie in water kun je combineren met de oefentherapie in de zaal of volgen als een op zichzelf staande behandeling. Dit is afhankelijk van je belastbaarheid. Deze belastbaarheid test de fysiotherapeut geregeld.

Vergoeding

Wil je weten of oefentherapie in het water vergoed wordt? Lees dan ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Contact met Medifit Fysiotherapie

Denk je dat oefentherapie in het water jou kan helpen? Neem dan contact met ons op om te bekijken of dit de geschikte vorm van therapie voor je is.