Medifit Wéér Vitaal

Medische Fitness trainingen gaan niet door tot nader order!

Vanwege het coronavirus stellen het RIVM en de overheid sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Wij hebben hierdoor besloten dat alle medische fitnesstrainingen niet door tot nader order. De gezondheid van u als sporter staat voorop en wij voelen ons daar verantwoordelijk voor. Heeft u de training toch echt nodig ivm uw gezondheidsredenen. Dan kunt u contact opnemen met de praktijk en kijken we naar een passende oplossing.

Wij gaan nog in overleg voor een passende compensatie en zullen uw hier zo snel mogelijk over berichten.

Omdat we graag willen dat ook jij blijft bewegen/sporten tijdens deze ‘rare’ periode, zullen wij op dit portaal ondersteunende oefeningen en video’s plaatsen.

Wij vinden het heel vervelend maar willen je bedanken voor het begrip en de medewerking om het verspreiden van het virus te beperken. Graag willen wij ook jou weer zo snel mogelijk verwelkomen in onze oefenzaal na de periode van sluiting.

Met sportieve groet,
Bas de Jong & Emma van den Elsen (namens Team Medifit)

Iedereen, van jong tot oud, die graag onder deskundige begeleiding wil sporten en bewegen kan bij Medifit terecht voor het programma Medifit Wéér Vitaal. Dit kan zijn ter preventie van klachten van bijvoorbeeld een chronische ziekte als Diabetes of COPD. Ook is het programma geschikt als vervolg op fysiotherapie en/of omdat je weer helemaal vitaal wilt worden.

Sporten onder begeleiding

Je gaat sporten in kleine groepen en werkt op jouw eigen niveau aan je individuele doelstellingen. Door te sporten onder begeleiding zal je conditie verbeteren, daarnaast zal het u ook helpen in het herstel van verschillende aandoeningen. Zo kan het je helpen bij het herstellen van rugklachten of het onder controle krijgen van je suikerspiegel of gewicht.

Tijdens de trainingen hebben wij diverse attributen waar je gebruik van kan maken zoals verschillende cardio- en krachttoestellen, maar ook van losse gewichten. Daarnaast is het ook mogelijk om grondoefeningen te doen. Iedereen krijgt een op maat gemaakt oefenschema aan de hand van de doelstellingen die jij hebt.

Advies over voeding

Naast het bewegen brengen we ook advies uit over voeding. Is de hulpvraag specifiek gericht op voeding dan kunnen we hiervoor een diëtiste inschakelen om jouw te helpen bij het bereiken van het gewenste resultaat.

Procedure

Wanneer je vooruit geholpen wilt worden via het programma Medifit Wéér Vitaal maak je een afspraak met een van de sportcoaches voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vraagt de sportcoach naar je voorgeschiedenis en worden er een aantal testen uitgevoerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je hulpvraag en belastbaarheid.

Vervolgens maakt de sportcoach een op maat gemaakt trainingsschema en kijkt hij samen met jou in welke groep je het best kunt sporten, geheel rekening houdend met jouw lichaam en doelstellingen.

Wanneer dit nodig is zal er, uiteraard met jouw toestemming, contact opgenomen worden met je huisarts om de medicatie tijdens het sporten af te stemmen.

Lestijden

Maandag       –      09:00  – 13:00 en 19:00 – 20:00
Woensdag     –      15:00  – 21:00
Vrijdag           –      08:00  – 12:00
Zaterdag        –      09:00  – 11:00

De lessen worden verzorgd vanuit onze locatie Oisterwijk.

Kosten

Het intakegesprek met de sportcoach is gratis. Vervolgens kun je een maandelijks opzegbaar abonnement afsluiten. De kosten hiervoor zijn maandelijks 36 euro (1x per week) of 58 euro (2x per week).

Virtuagym app

Bij Medifit Weer Vitaal werken we met een app van Virtuagym. Vanuit deze app kun je zelf je afspraken maken of verzetten. Daarnaast heeft het nog vele andere mogelijkheden om je gezondheid in kaart te brengen. Als je onderstaande button aanklikt, zie je hoe je de app kunt downloaden.

virtuagym

Aanmelden

Je kunt jezelf aanmelden door onderstaand contactformulier in te vullen of contact op te nemen met Medifit locatie Oisterwijk. Bereikbaar via de telefoon of per mail.