Wat is fysiotherapie?

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. Maar wat is fysiotherapie eigenlijk? Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen, zoals tape. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht met een doorverwijzing van je dokter, maar je kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen. Denk je dat fysiotherapie jou kan helpen bij je fysieke klachten? Neem dan contact op met de specialisten van Medifit, wij helpen je graag van je klachten af. 

Hoe wordt jouw lichaam behandeld?

Tijdens je eerste afspraak vormt onze fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je klachten door je eerst te onderzoeken en vragen aan je te stellen. Vervolgens stelt onze fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op. Dit behandelplan wordt voor jou persoonlijk samengesteld en is daarom maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten besteden we ook veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van je klachten. Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur tot een uur. Tijdens een fysiotherapeutische behandeling ga je samen aan de slag in de behandelkamer of oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor meer kracht, coördinatie en lenigheid. Maatwerk, helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam. 

Verschillende behandelingen

Medifit Fysiotherapie heeft zich gespecialiseerd in verschillende behandelingen. Iedere locatie van Medifit heeft bepaalde specialismen, waardoor je zo snel mogelijk terecht kunt voor de behandeling welke het beste bij jouw klachten past. Hierdoor kom je met een schouderblessure terecht bij een schouderspecialist, met een knieblessure ga je naar de knie therapeut. Voor onder andere shockwave, dry needling en manuele therapie kun je bij Medifit therapie terecht. Wil je weten welke behandelingen wij nog meer aanbieden, kijk dan eens op de behandelingen pagina. 

Wat is fysiotherapie

De fysiotherapeut gaat eerst de blessure onderzoeken en gaat vervolgens het behandelplan op maat opstellen.