Wordt mijn behandeling vergoed?

Ben je goed verzekerd?

De behandelingen worden in de meeste gevallen rechtstreeks gedeclareerd bij je zorgverzekeraar, die ze vergoedt voor zover ze binnen je aanvullend pakket vallen. Fysiotherapeutische zorg die vanuit de aanvullende verzekering wordt vergoed valt niet onder verplicht eigen risico.

Eigen risico

Sinds 2008 is er een verplicht eigen risico in de basisverzekering ingevoerd voor iedereen die 18 jaar of ouder is (2018: €385,-). Alleen mensen die dit hebben gekozen bij het afsluiten van een zorgverzekering moeten dit vrijwillige eigen risico betalen zodra ze zorgkosten declareren. (Fysiotherapeutische) zorg die vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt vergoed, valt NIET onder het verplichte eigen risico. De vergoeding van fysiotherapie uit de basisverzekering is beperkt.

Verzekerden met een aandoening die op de chronische lijst staat, krijgen deze vanaf de 21ste behandeling vergoed. Zij moeten de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering betalen of deze kosten voor eigen rekening nemen. De verplichting om de eerste 20 behandelingen zelf te betalen is eenmalig en komt niet elk jaar terug. Uitzondering hierop zijn de aandoeningen waarvan de behandeling in de tijd beperkt is (jaar, half jaar of drie maanden (zie www.defysiotherapeut.com).

Voor verzekerden jonger dan 18 jaar geldt eveneens de chronische lijst, maar zij hoeven de eerste 20 zittingen niet zelf te betalen. Daarnaast hebben jongeren recht op de vergoeding van 9 behandelingen (en eventueel 9 extra als behandeling niet voldoende helpt) vanuit de basisverzekering. Dit geldt per indicatie. Je kunt samen met je fysiotherapeut bekijken hoe jouw vergoeding geregeld is.

Overzicht therapeutische behandelingen

In onze brochure ‘Overzicht fysiotherapeutische behandelingen’ kun je meer lezen over de kosten en vergoedingen.

Tarieven

We hebben een duidelijk overizcht van onze tarieven. Ook is er een overzicht beschikbaar op elke locatie van Medifit Fysiotherapie.

Vergelijk je zorgverzekering!

Met het vergelijken van je zorgverzekering kun je veel geld besparen op de maandelijkse kosten van je premie. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je verzekering past bij jouw persoonlijke situatie. Via de Zorgverzekeringwijzer kun je snel je zorgverzekering vergelijken zodat je de juiste keuze kunt maken!