Patient ervaring

De patienten ervaring van Rene

De diagnose van matige knieartrose dit voorjaar dreigde voor mij een té plotseling einde te zijn aan mijn “sportliefde”: de hele triatlon. De orthopeed was duidelijk: stoppen met hardlopen, de huisarts was minder stellig: kijken wat er nog kan en laten behandelen door een fysiotherapeut.
Na een goede ervaring een aantal jaren geleden bij de behandeling van een overbelastingblessure bij Medifit Fysiotherapie ben ik opnieuw onder handen genomen door Rob de Waal. De kracht van Rob en Medifit in het algemeen is een duidelijk behandelplan gebaseerd op wat je zelf wilt bereiken. Er wordt aangegeven of je ambities en doelstellingen vooraf en tijdens de behandeling realistisch zijn en/of bijgesteld moeten worden Eigen inzet tijdens de behandelperiode in de oefenruimte ten daarbuiten is daarbij belangrijk. Doe je een oefening niet helemaal goed, word je direct gecorrigeerd. De oefeningen worden geleidelijk opgevoerd en zwaarder, daarbij werd ook rekening gehouden met mijn andere trainingsactiviteiten in die periode. De wisselwerking tussen Rob en mij heb ik als bijzonder goed ervaren. Soms moest mij wat afremmen, maar waarschijnlijk weet hij nu dat triatleten nogal eens eigenwijs zijn, onder andere qua trainingsvolume. Sorry Rob! Ik verraste hem (en mijzelf) toch wel om binnen de behandelperiode de hele triatlon van Almere te volbrengen zonder terugslag achteraf. Ik had die inschrijving toch nog staan….
Belangrijkste moment in de behandeling was de mededeling: “nu is het aan jou”. Daar werk je gedurende de behandelsessies naar toe.
Het vertrouwen in mijn eigen kunnen en mogelijkheden ondanks de knieartrose is geleidelijk weer teruggekomen. Beter gaat het niet meer worden, maar ondanks deze beperking kan ik nog veel. Doseren met de belasting tijdens het hardlopen is het credo. Thxs Rob, op naar de Ironman Frankfurt 2020!

Terug naar nieuws

Wij staan altijd voor je klaar

Maak een afspraak