Coronavirus

Het coronavirus: wat betekent dit voor u als u onze praktijk wilt bezoeken?

Wij dragen heel graag een steentje bij aan uw gezondheid en in dit geval doen wij er alles aan om te zorgen voor een zoveel mogelijk ‘virus-vrije’ omgeving!

Wat betekent dit voor u?
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Activiteiten met meer dan 100 personen worden afgelast. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen. Deze maatregelen zijn genomen zodat de vitale infrastructuur zoals de zorg, brandweer en politie door moet kunnen blijven gaan. Om deze reden voelt het ook als onze verantwoordelijkheid om deze zorg te kunnen blijven bieden aan hen die het nodig hebben.
Wij nemen daarom extra maatregelen om u toch van dienst te kunnen zijn. Onze behandelingen en andere activiteiten gaan daarom in principe gewoon door. Wel willen wij graag om uw medewerking vragen op de volgende punten:
• Vertoont u (lichte) ziekteverschijnselen, bel dan de afspraak af. Heeft u koorts, voelt u zich niet lekker, bent u verkouden of veel aan het hoesten? Dan bent u niet welkom in de praktijk. Wij plannen graag een afspraak op een ander moment met u.
U kunt uw afspraak zonder consequenties verzetten. Wilt u proberen dit zoveel mogelijk 24 uur van te voren te doen? Zo kunnen wij het vrijgekomen plekje opnieuw invullen.
• Ditzelfde geldt ook voor u wanneer u in aanraking bent geweest met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of als u in een besmet gebied bent geweest.
• In de praktijk hebben we meerdere mogelijkheden om uw handen te wassen/desinfecteren. Maak hier gebruik van.
• Neem zelf een schone handdoek mee naar uw afspraak
• In de praktijk schudden we geen handen meer, wij willen u vragen dit dan ook niet te doen bij bekenden die u in de praktijk tegenkomt.

Welke maatregelen hebben wij zelf getroffen?
• Wij verwelkomen u met een glimlach in plaats van met een hand
• Wij wassen onze handen voor én na aanraking, ook desinfecteren wij onze handen met alcohol of desinfectiegel.
• Wij zorgen na een behandeling voor een goede ontsmetting van de ruimte. Ook worden deurklinken, behandelbanken en trainingsapparatuur extra gereinigd.
• Wij zorgen voor voldoende luchtcirculatie in alle ruimtes.
• Wanneer wij merken dat u griepverschijnselen met hoesten/benauwdheid vertoont, wordt dit direct besproken en wordt u verwezen naar de huisarts.
• Heeft een van onze medewerkers zelf griepverschijnselen met hoesten/ benauwdheid, dan voert hij/zij geen behandelingen uit en blijft deze thuis.
• Bent u ziek maar heeft u onze begeleiding hard nodig? Wij maken in de praktijk gebruik van een digitaal programma waarmee we u digitaal van tips, adviezen, oefeningen en begeleiding kunnen voorzien bij uw klacht. Wilt u hier gebruik van maken? Belt u naar de betreffende locatie en wij vertellen u wat de mogelijkheden zijn! Op deze manier kan uw behandeling, op afstand, toch doorgaan!
Wij volgen het nieuws met betrekking tot de actuele ontwikkelingen op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Voor eventueel aanvullende maatregelen wordt het advies en/of de opdracht van het RIVM gevolgd.

Daarnaast is na overleg met het KNGF het volgende triage model gepresenteerd. Dit zal dan ook door ons strak worden gehanteerd in de praktijk. Voor meer informatie kunt u het bekijken of navraag doen bij uw fysiotherapeut.
https://www.kngf.nl/binaries/content/assets/kngf/onbeveiligd/praktijkvoering/de-praktijk/professioneel-handelen-fysiotherapeut-tijdens-coronacrisis-def.pdf?utm_medium=email

Voor al uw vragen staan wij u graag te woord! Wij hopen dat u virus-vrij het voorjaar doorkomt en staan graag voor u klaar!

Hartelijke groet, Medifit Fysiotherapie

Terug naar nieuws

Wij staan altijd voor je klaar

Maak een afspraak