Corona maatregelen voor herstart fysiotherapie

Medifit Fysiotherapie is weer gedeeltelijk open voor behandelingen!

Met goedkeuring van het RIVM en de brancheverenigingen het Keurmerk en KNGF mogen wij onze fysiotherapeutische zorg weer gedeeltelijk hervatten. Dit is fijn nieuws voor iedereen die de fysiotherapeutische zorg heeft gemist gedurende de afgelopen weken. Vanaf maandag 4 mei 2020 mogen wij onze praktijklocaties weer openen. Deze beslissing is ook van groot belang, omdat die tevens met zich meebrengt dat de behandelingen van (ex)corona patiënten opgestart mogen worden. Uiteraard hebben we de noodzakelijke maatregelen getroffen zodat we de behandelingen op een verantwoorde en veilige wijze kunnen hervatten. Dit doen we aan de hand van een door het RIVM en de brancheverenigingen het Keurmerk en KNGF goedgekeurd protocol. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, voor de meeste mensen is het volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door, omdat er een aantal situaties zijn waarbij wij alleen een videoconsult toepassen of waarbij wij adviseren om een videoconsult toe te passen.  Bij het maken van de afspraak zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Uw behandelingen zullen anders zijn dan u gewend bent. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen en u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere, strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

– was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;

– houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;

– kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;

– zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent, wacht desnoods in de auto of buiten;

– verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;

– vergeet niet een eigen handdoek mee te nemen;

– neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wil drinken;

– kleed u thuis om als u weet dat u actief bezig gaat zijn;

– maak, indien mogelijk, geen gebruik van de toiletten;

– houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;

– bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.

 Tenslotte

Het is mogelijk dat uw fysiotherapeut gebruik maakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Dit is niet in alle gevallen nodig, maar hangt af van uw persoonlijke situatie en behandeling. Als u hierover vragen heeft, dan geeft uw fysiotherapeut daar graag antwoord op.

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse klachten niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons, we geven u graag advies en denken mee in de mogelijkheden.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Een afspraak maken kan via de bekende telefoonnummers die u op onze website kunt vinden. Hopelijk zien we u snel weer in één van onze praktijken!

Kijk voor meer informatie op onze website voor een locatie bij u in de buurt.

Terug naar nieuws

Wij staan altijd voor je klaar

Maak een afspraak