Wéér Samen Week

Medifit Oisterwijk organiseert maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni de Wéér Samen week

In het teken van de Wéér Samen week organiseert Medifit Oisterwijk in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties uit Oisterwijk, Moergestel en Haaren op 30 mei tot en met 5 juni activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. De Wéér Samen week biedt activiteiten toegankelijk voor iedereen. We vragen hierbij extra aandacht voor het thema eenzaamheid.

Wat houdt de week in?
Op maandag 30 mei wordt de Wéér Samen week gezamenlijk geopend bij Thebe de Vloet. Vervolgens wordt er gedurende de week allerlei activiteiten georganiseerd binnen gemeente Oisterwijk waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dit zijn activiteiten die variëren tussen een sportieve bootcamp, een gezellige spelletjesmiddag of een gezamenlijke lunch. Na afloop van de activiteiten is er overal nog een gelegenheid voor een kopje koffie of thee. Deze activiteiten vinden plaats op verschillende locaties verspreid over Oisterwijk, Moergestel en Haaren. De week wordt op zondag 5 juni gezamenlijk afgesloten met Oisterwijk aan Tafel georganiseerd door Stichting Sociaal Huis op de Lind in Oisterwijk.

Waarom de ‘Wéér Samen week’?
Volgens de cijfers van de Gezondheidsmonitor uit juni 2021 voelt 1 op de 10 Nederlandse volwassenen zich eenzaam. Nog eens 1 op de 3 Nederlanders heeft er wel eens last van. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen. In de Wéér Samen week willen we daarom de mensen uit Gemeente Oisterwijk wéér samenbrengen door gezamenlijk activiteiten te doen.

Wat moet ik doen om deel te kunnen nemen aan een activiteit?
Staat in het weekoverzicht een activiteit die u leuk lijkt? Of ziet u een activiteit die een vriend(in), buurman/buurvrouw, kennis of familielid zou aanspreken? Kijk dan naar de aanvullende eisen van de activiteit en meld u aan (indien nodig). Is aanmelding niet nodig dan kunt u, of samen met uw kennis, deelnemen op het gegeven tijdstip en locatie.

Extra informatie week planning

Extra informatie over de deelnemende organisaties en activiteiten

Rooster:

Terug naar nieuws

Wij staan altijd voor je klaar

Maak een afspraak