Frank-Kiliaan“Afgelopen zomer kreeg ik last van pijnscheuten in mijn elleboog. En een zeurderige pijn. Mijn huisarts bevestigde: een tennisarm. In eerste instantie schreef hij rust voor, maar toen het na drie weken nog niet verminderd was, verwees hij me door. De fysiotherapeut van Medifit Fysiotherapie vertelde dat hij goede resultaten boekt met shockwavetherapie: een behandeling ontwikkeld voor de vergruizing van nierstenen, maar die ook bij peesaandoeningen effectief blijkt. Shockwave werkt met krachtige schokgolven, die het herstel van de beschadigde pees bevorderen en verhardingen verminderen. Dit zorgt er ook voor dat de doorbloeding wordt verbeterd. Tijdens de behandeling moest ik wel even op mijn kiezen bijten. Alsof er een klophamer op de zere plek tikte. Ook voelde mijn elleboog na afloop wat beurs aan. Maar na vier behandelingen had ik al bijna geen klachten meer en na zes keer was het helemaal over. Naast de shockwavetherapie kreeg ik oefeningen mee naar huis. Met een gewichtje moest ik mijn onderarm trainen om de spieren te versterken. Dat doe ik nog steeds trouw, want ik wil niet dat de pijn ooit terugkomt.” Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het magazine Zin en is geschreven door Heidi Klijsen. Ben je benieuwd naar andere ervaringen? Lees hier hoe onze patiënten hun behandeling beleefd hebben.