Fitkids

Van sporten krijg je energie en zit je lekker in je vel. Ieder kind moet kunnen sporten. Het hebben van een beperking mag een kind daar niet in tegenhouden. Maar helaas kan een kind door een beperking het plezier in sporten verliezen. Om dit te voorkomen hebben wij Fitkids trainingen! 

Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Tijdens de lessen sporten kinderen individueel en in groepsverband. Door verschillende sport- en spelvormen zijn kinderen lekker in beweging. Uiteraard wordt er tijdens het sporten rekening gehouden met de beperking van het kind. 

Voor wie is het programma?

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Dit zijn aandoeningen zoals astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic Fibrosis of reuma, maar ook een motorische achterstand, autisme of het downsyndroom.

Natuurlijk kunnen kinderen in een rolstoel ook meedoen! Ook zij kunnen, onder professionele begeleiding, trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving.

Doel van Fitkids

Het hoofddoel van deze trainingen is kinderen een nieuwe ‘life-style’ aanleren. Door bepaalde beperkingen kan een kind wel eens vergeten dat bewegen en sporten eigenlijk heel leuk is. Tijdens de Fitkids trainingen laten we kinderen het plezier in bewegen weer herontdekken. 

Door verschillende spellen en oefeningen werken we aan de fysieke en mentale conditie van de kinderen. Uiteindelijk wordt er binnen de mogelijkheden van het kind toegewerkt naar een uitstroom naar een sport of vereniging.

Wordt dit door mijn zorgverzekeraar vergoed?

Door de meeste zorgverzekeraars worden de Fitkids trainingen vergoed. Controleer dit vooraf goed bij jouw zorgverzekeraar. Je hebt wel een doorverwijzing van de huisarts nodig. 

Maak nu een afspraak

Wil jij jouw kind deel laten nemen aan een Fitkids training? Maak dan een afspraak. De trainingen vinden plaats op doordeweekse dagen na schooltijd. De trainingen worden gegeven door een kinderfysiotherapeut van Kinderfysiotherapie Oisterwijk en kinderfysiotherapeutte Emma Lammers en Anke Moret van Medifit Fysiotherapie Oisterwijk . Via het contactformulier kun je direct een afspraak maken. Kijk voor meer informatie over Fitkids op: www.fitkids.nl

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht