Ervaringen van patiënten

Ben je benieuwd naar de ervaringen van mensen die je zijn voorgegaan? Hieronder lees je hoe onze patiënten hun behandeling beleefd hebben.


Rein Koenen

”Mijn naam is Rein Koenen, 15 jaar oud en speel rugby bij de Oisterwijk Oysters en RAZ (Rugby Acadamy Zuid). Ik heb in 2019 een zenuwontsteking opgelopen in mijn schouder tijdens een training. Dit heet Neuralgische Amyotrofie (NA). Hiervoor heb ik een lange weg van revalidatie moeten volgen bij Gijs Meeuwis van Medifit Fysiotherapie. Hij speelt zelf ook rugby en dit is erg fijn zodat we samen doelgericht kunnen werken aan mijn herstel. Gijs is een echte schouderspecialist en luistert goed naar je klachten en denk goed mee zodat je steeds een stapje verder komt. Ik raad iedereen deze praktijk aan omdat ze goed naar je luisteren en een goede manier van behandelen hebben”


John Cools

”Een hersenontsteking veranderende erg veel voor mijn toekomst en mijn spraak, evenwicht en bewegen was voor altijd aangetast.
Revalidatie en fysiotherapie gaven mij ruimte om fijn en goed te kunnen leven en er het beste van te maken, en dat is goed gelukt mede dankzij mijn therapie bij diverse instellingen.
Maar het beste wat mij overkwam was dat ik in 2018 bij Medifit Goirle begon en waar een wereld voor mij openging en dat is nog steeds een verademing wanneer ik daar wekelijks kom.
Altijd vrolijke mensen en altijd een fijne vertrouwde omgeving waar ik mij erg op mijn gemak ben.
Betrouwbaar en aanspreekbaar bekwame en luisterende fysiotherapeuten die altijd tijd en een oplossing hebben voor mijn ongemakken.
Ik hoop nog lang te genieten van jullie bij Medifit en bedankt voor de fijne en goede hulp die jullie altijd aanbieden.”


Nancy van de Boomen

”Na jaren van zoeken, eindelijk de hulp gevonden die ik nodig had. Ongeveer 5 a 6 jaar geleden ben ik terechtgekomen bij Ronald Polhuijs van Medifit Breda. Na jaren nekklachten te hebben gehad en vele verschillende behandelingsmethoden te hebben ondergaan bleef ik klachten houden. Toen kwam ik terecht bij Ronald Polhuijs en na enkele doeltreffende behandelingen door hem ging het aanzienlijk beter, ik was al snel klachtenvrij. Ik kom nu nog enkele keren per jaar bij Medifit, zodra ik klachten krijg maak ik een afspraak en kan ik op korte termijn terecht. Ik geef Ronald Polhuijs een dikke tien.”


Ron Dix

 

”Ik wil Teun Lips en Remi Sulkers bedanken voor de geweldige jaren dat ze mij geholpen hebben om mij voor te bereiden voor de EK en de WK in 2018 en 2019. De steun, het programma en motivatie van deze kanjers om op deze toernooien een top prestatie neer te kunnen zetten voor het Nederlands team en ook op club nivo. We hebben samen veel geleerd en mooie ervaring mogen delen en vieren. Bedankt voelt als te weinig, maar komt uit mijn hart.”

 


 Victor ten Cate

 

”Deze heren van Medifit Pellikaan waren al hele goede fysiotherapeuten, maar kunnen nu ook eindelijk hele goede BBQ-ers worden! Bedankt voor een jaar intensieve kruisbandrevalidatie, ongeveer 24.000 squats 8000 lunges en 3000 deadlifts.”

 


Rob van Deursen

”Rob van Deursen, 24 jaar en spelend bij Hockeyclub Prinsenbeek in H1. Tot 2 keer toe ben ik erg goed geholpen door Medifit en in specifiek door Rob de Waal. Ik ben bij Medifit terecht gekomen doordat zij een samenwerking hebben met Hc Prinsenbeek. Rob heeft mij 3 jaar geleden top geholpen met mijn voorste kruisband blessure. Door 2 keer in de week intensief en sport gerelateerd te trainen, heb ik op een prettige manier mijn herstel doorlopen. 3 weken geleden was het weer nodig om naar Rob toe te gaan, ditmaal voor mijn rug. Rob heeft ervoor gezorgd dat ik na 2 behandelingen weer helemaal los was en weer pijnvrij verder kan hockeyen. Rob en medifit hartstikke bedankt!”


Rene


”De diagnose van matige knieartrose dit voorjaar dreigde voor mij een té plotseling einde te zijn aan mijn “sportliefde”: de hele triatlon. De orthopeed was duidelijk: stoppen met hardlopen, de huisarts was minder stellig: kijken wat er nog kan en laten behandelen door een fysiotherapeut. Na een goede ervaring een aantal jaren geleden bij de behandeling van een overbelastingsblessure bij Medifit Fysiotherapie ben ik opnieuw onder handen genomen door Rob de Waal. De kracht van Rob en Medifit (locatie Haagse Beemden) in het algemeen is een duidelijk behandelplan gebaseerd op wat je zelf wilt bereiken. Er wordt aangegeven of je ambities en doelstellingen vooraf en tijdens de behandeling realistisch zijn en/of bijgesteld moeten worden Eigen inzet tijdens de behandelperiode in de oefenruimte ten daarbuiten is daarbij belangrijk. Doe je een oefening niet helemaal goed, word je direct gecorrigeerd. De oefeningen worden geleidelijk opgevoerd en zwaarder, daarbij werd ook rekening gehouden met mijn andere trainingsactiviteiten in die periode. De wisselwerking tussen Rob en mij heb ik als bijzonder goed ervaren. Soms moest mij wat afremmen, maar waarschijnlijk weet hij nu dat triatleten nogal eens eigenwijs zijn, onder andere qua trainingsvolume. Sorry Rob! Ik verraste hem (en mijzelf) toch wel om binnen de behandelperiode de hele triatlon van Almere te volbrengen zonder terugslag achteraf. Ik had die inschrijving toch nog staan….
Belangrijkste moment in de behandeling was de mededeling: “nu is het aan jou”. Daar werk je gedurende de behandelsessies naar toe. Het vertrouwen in mijn eigen kunnen en mogelijkheden ondanks de knieartrose is geleidelijk weer teruggekomen. Beter gaat het niet meer worden, maar ondanks deze beperking kan ik nog veel. Doseren met de belasting tijdens het hardlopen is het credo. Thxs Rob, op naar de Ironman Frankfurt 2020!”


Martine Rhebergen

”Ik ben geboren met een heupdysplasie. Na een jeugd met 4 operaties, veel gips en revalidatie volgde een redelijk rustige periode van 25 jaar. Wel altijd met beperkingen maar dat weerhield me nooit van werk, leuke uitstapjes en mooie reizen. Mijn motto was altijd: liever pijn dan niks meemaken.
Toch kwamen er steeds vaker periodes waarin ik me hoe dan ook moest neerleggen bij het feit dat het echt op was met die heup. Op het laatst was het alleen nog een soort kniegewricht dat bij lange na ook de 90 graden niet meer haalde.En altijd een pijn als van brandnetels, bij iedere activiteit maar ook bij zitten en liggen. Ik ben me heel goed gaan oriënteren, want op jonge leeftijd (47) ontkom je niet aan 2 revisies en wie durft het aan met zo’n afwijkende anatomie? Bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen waren ze er gauw uit. Zij konden dit wel oplossen! Na 2 maanden, omdat de prothese vast moest groeien, kon ik aan de revalidatie beginnen. Het was vreemd om zonder de oude pijn ,met gezonde spierpijn oefeningen te doen die altijd ondenkbaar waren. In 10 maanden tijd heb ik een enkele keer een dipje gehad en op zulke momenten hielden de positieve houding van Ronald en het smiley-beoordeling-systeem me op de been. Hiermee kun je terugkijken en zo heel letterlijk je eigen vooruitgang zien. Gaandeweg kreeg ik vertrouwen dat je gewoon moet beginnen aan nieuwe uitdagingen en na een maand vanzelf weer toe bent aan nieuwe.
Na een jaar kan ik meer dan ooit tevoren! Lopen, fietsen, zwemmen, werken, autorijden, opstaan vanaf de grond, aankleden. Vroeger stelde fysiotherapie weinig voor. Tegenwoordig is de benadering heel anders: “Make your body your machine”. Ik ben de therapeuten van Medifit Fysiotherapie erg dankbaar voor hun positieve houding, begrip en geduld!”


Cécile Vedder

Ervaring van Cecile Vedder“Zondag 13 september, de dag waarop bleek dat ook mij helaas een langdurige blessure niet bespaard zou blijven. Eén beweging, één draai, dé perfecte pass in de diepte willen geven. En toen, één knak en zo bleek later.., het hele seizoen uitgeschakeld. Ik had nooit eerder zo’n zware blessure gehad dus geen idee wat me te wachten stond. Mede sporters wezen me op Medinova Breda, een professionele kliniek waar veel sporters weer op de been geholpen worden. Daar werd ik uitstekend en snel voorzien van een aantal hechtingen in mijn meniscus en een gloednieuwe voorste kruisband. Achteraf kan ik vertellen dat het herstel toen eigenlijk pas begon. Ik was vastberaden z.s.m. weer het hockeyveld op te rennen (op dat moment was 3 meter naar de koelkast lopen al teveel gevraagd, maar goed, het glas is bij mij altijd halfvol). Wederom op advies van mede sporters, en dat van Medinova, kwam ik eind november terecht bij Medifit en in het bijzonder bij Remi Sulkers. Een zeer ervaren sportfysiotherapeut die me, volgens de berichten, niet met zijden handschoenen aan zou pakken maar wel absoluut als de beste zou zorgen voor een veilige en volledig terugkeer op het hockeyveld. Niet is minder waar gebleken. 10 maanden herstel volgden.. Van de eerste bewegingen op de fiets tot de eerste stap zonder krukken, frustrerend vaak ijzen tegen het vocht, tegen de pijngrens aan mobiliseren en trainen tot je spieren het uitschreeuwen, Remi heeft me uiterst professioneel en met de (broodnodige) motivatie en steun door iedere fase heen geholpen. Natuurlijk, de verhalen over zijn kennis en kunde bleken niets overdreven. Remi zijn ruime ervaring met sporters en sportblessures was onmisbaar. Maar wat mij vooral continue heeft gestimuleerd is de balans die hij creëert in alles. De balans tussen keihard werken en lachen, tussen pushen en belonen, tussen samenwerken en alleen bikkelen, tussen hard zijn en medeleven tonen, tussen doorzetten en successen vieren. Want laten we eerlijk zijn, herstellen van een blessure is net zoveel een fysieke als een mentale kwestie. De aanpak van Remi heeft gemaakt dat ik heb bereikt waar ik nu sta. Fitter dan ooit, alweer wedstrijden aan het spelen sinds september en tien keer minder blessuregevoelig door de ideale combinatie van sport specifieke conditie-, agility- en krachttraining. Ik ben zeker niet van plan om ooit weer zo’n pittige blessure op te lopen, maar 1 ding is zeker. Dan is Remi wel degene die mij er weer bovenop krijgt!”


Menno Witte

menno-website“Als fanatiek obstaclerunner heb ik helaas regelmatig te maken met blessures. Zo ook begin dit jaar, midden in de voorbereiding voor een van mijn tofste obstacleruns tot nu toe: 20 Engelse mijl en 200 obstakels, ofwel Rat Race Dirty Weekend in Engeland! Gelukkig kan ik hierbij altijd terugvallen op Medifit Fysiotherapie, waar Rob de Waal mijn ‘vaste’ fysio is. De behandelingen zijn vaak verdeeld tussen specifiek gericht op mijn komende runs en lange termijn verbetering. Belangrijk voor mij hierbij is dat ik door kan trainen én dat ik toekomstige blessures kan voorkomen. Bij Medifit denken ze hier perfect in mee en gaan ze altijd voor resultaat! Mede dankzij de juiste behandelingen en begeleiding heb ik dan ook de Rat Race en vele andere runs nagenoeg blessurevrij uit kunnen lopen. Inmiddels ben ik me aan het voorbereiden op de Rotterdam Marathon volgend jaar en zal een loopanalyse door Medifit Fysiotherapie hierin een belangrijke rol gaan spelen. Al met al kan ik Medifit Fysiotherapie Haagse Beemden Breda iedereen aanraden, zeker als fanatiek sporter!”


Jack Heuvelmans

Jack-wsOp advies van de longarts ben ik naar Medifit Fysiotherapie verwezen. Een paar jaar daarvoor heb ik 3 keer eerder een poging gedaan om te gaan sporten, maar aangezien dit mij zwaar tegen was gevallen ben ik daar telkens weer mee gestopt. Hierdoor ging ik met lood in mijn schoenen naar Medifit Fysiotherapie. Maar als snel was dit heel anders. De fysiotherapeut heeft mijn vriendelijk ontvangen en verteld welke oefeningen ik het beste kon doen en ook hoe en waarom. Regelmatig wordt daarbij ook mijn saturatie gemeten en wordt er nagevraagd hoe het gaat. Daarnaast zijn er ook bijna altijd stagiaires aanwezig die meehelpen en in de gaten houden of het allemaal goed gaat. Al met al word ik dus heel goed begeleid. Nu kan ik zonder zorgen en opgelucht naar de fysiotherapie. Ik ben Medifit Fysiotherapie daar dan ook erg dankbaar voor!


Jos van den Oetelaar

ref-ervaringen“In juli heb ik de diagnose COPD Gold II gekregen. Een progressieve, ongeneeslijke ziekte die alleen afgeremd kan worden door gezonde voeding, medicijnen en vooral bewegen. ‘Bewegen, bewegen, bewegen’ was het advies van de longarts. Voor een a-sportief type als ik, klonk die boodschap niet erg prettig in mijn oren. “Moet ik nu gaan bewegen om te overleven?” was mijn gedachte. Ja dus! In gesprek met de longverpleegkundige heb ik aangegeven dat ik daar best wel wat ondersteuning in zou kunnen gebruiken, waarop mij werd geadviseerd om contact op te nemen met Medifit fysiotherapie, locatie Oisterwijk. Na een intake gesprek ben ik daar begonnen met sporten onder begeleiding van fysiotherapeut Joris van Laarhoven. Hij stelde voor mij een oefenprogramma samen en coachte me bij het uitvoeren daarvan. Er wordt resultaatgericht gewerkt zonder daarbij het verantwoord bewegen en vooral ook het plezier in bewegen uit het oog te verliezen. Ook als het soms even wat moeilijk ging, dan zorgde Joris ervoor dat ik de motivatie toch vasthield om te blijven bewegen. Dankzij de deskundige coaching van Joris werd mijn conditie al snel veel beter en kreeg ik ook meer plezier in het bewegen. Nu, na 2 jaar, is mijn conditie helemaal top en is dagelijks bewegen ‘a way of life’ geworden. Een behoorlijke transformatie! Alle overige bezigheden in het dagelijks leven worden makkelijker omdat je simpelweg ‘meer lucht’ hebt, en dat maakt bewegen ook gewoon de moeite waard! Mocht je dus ondersteuning zoeken bij je beweegactiviteiten, dan kan ik je Medifit Fysiotherapie bij Oisterwijk van harte aanbevelen.”


Ellen Kemmeren

De ervaring van Ellen Kemmeren“Ik ben Ellen Kemmeren, 21 jaar oud. Ik was aan het trainen voor de kwart marathon van Rotterdam. Na een aantal weken kreeg ik last van mijn lies. Heel langzaam kwam de pijn tijdens het lopen opzetten en als ik stopte werd de pijn alleen maar erger. Meestal trok de pijn weg na een warm bad en had ik er daarna ook helemaal geen last meer van. Ik besloot om nog even te wachten met fysiotherapie, omdat de pijn mij nog niet belemmerde tijdens het trainen. Twee weken voor de wedstrijd wilde ik de 10,5 km op wedstrijdtempo gaan lopen. Tijdens de laatste 2 km begon mijn lies steeds meer pijn te doen. En de laatste 500 m heb ik moeten lopen, omdat ik niet meer verder kon vanwege de pijn. Toen heb ik besloten om meteen een afspraak te maken bij Medifit Fysiotherapie. Ik kon gelukkig al snel terecht op locatie De Vennen in Dongen. Daar ben ik behandeld door Peter Gerrits die een overbelaste lies constateerde. In twee weken heeft hij mijn lies pijnvrij kunnen maken. De kwart marathon heb ik uiteindelijk geheel pijnvrij kunnen lopen en ik heb ook nog een mooi resultaat kunnen neerzetten. De week na de wedstrijd heeft Peter mij nog twee keer behandeld om ervoor te zorgen dat de blessure niet weer terugkomt. Nu loop ik iedere week pijnvrij mijn rondje.”


Laura van der Burgt

De ervaring van Laura van der Burgt“Ik liep al een jaar rond met klachten aan mijn schouder, toen ik bij Stefan Verhagen van Medifit Fysiotherapie locatie Oisterwijk terecht kwam. Mijn huisarts dacht dat ik een frozen shoulder had en zei dat de klachten na een jaar of twee vanzelf zouden verdwijnen. Dat zag ik totaal niet zitten. Ik had veel pijn en kon mijn schouder steeds minder goed gebruiken. Op internet las ik over shockwave therapie; met die vraag stapte ik bij Stefan binnen. Hij constateerde echter dat ik helemaal geen frozen shoulder had! Hij zag dat ik mijn schoudergewricht verkeerd gebruikte. Dat herkende ik direct; ik had een paar flinke rukken aan mijn schouder gehad bij het uitlaten van onze jonge hond. Ik was mijn schouder gaan ontzien. Stefan stuurde me naar huis met oefeningen en binnen een paar weken werd de pijn minder. Zo kreeg mijn uitzichtloze situatie heel snel weer perspectief. Zo fijn!”


Dolly van Hest-Diepen

De ervaring van Dolly van Hest-Diepen“Ik ben Dolly van Hest-Diepen, moeder van 3 kinderen en werkzaam bij de kleuters op een basisschool. Kort na de geboorte van ons derde kindje kreeg ik veel last van mijn linkerpols. Ik dacht eerst dat het wel vanzelf over zou gaan maar helaas werd de pijn steeds heftiger. Bij mijn eerste bezoek aan fysiotherapeut Eelco van Medifit Fysiotherapie locatie Oisterwijk werd vastgesteld dat ik een peesschedeontsteking had door overbelasting. Na 6 behandelingen, waarvan 4 shockwave therapieën en goede duidelijke thuisoefeningen te hebben gekregen, was ik binnen 4 maanden volledig van mijn pijn af! M’n complimenten aan deze fysio want met mijn drukke moederschap en daarbij ook nog kleuterjuf zijnde ben je echt ‘onthand’ met een pijnlijke pols! Nogmaals bedankt!”


Dion Dankers

De ervaring van Dion Dankers “Ik wil even mijn complimenten maken aan Medifit Fysiotherapie locatie Oisterwijk i.v.m. de behandeling van mijn zoon. Door een steeds terugkomende blessure aan zijn knieën moest hij uiteindelijk stoppen bij de jeugdopleiding van FC Den Bosch. Ook bij de amateurclub kwam de blessure weer terug. Na een bezoek aan een orthopeed en een fysiotherapeut van Medifit Fysiotherapie in het Elisabethziekenhuis besloten we met deze sportblessure naar Medifit te gaan. Door Stefan (de fysiotherapeut) werd een diagnose gesteld en een behandelplan voorgesteld. Dit bleek een schot in de roos! Binnen 3 weken was hij volledig aan het voetballen en na 5 weken was hij volledig pijn vrij. Na 2 maanden nog een keer op controle geweest, maar de blessure blijft weg. Wat ze bij FC Den Bosch niet konden heeft Medifit Fysiotherapie wel voor mekaar gekregen. TOP en heel erg bedankt!” [Foto: © Frank van Engelen]


Mark Jansen

De ervaring van Mark Jansen“Ik ben Mark Jansen en ik ben eigenlijk bij Medifit Fysiotherapie terecht gekomen door mijn vrouw. Zij kreeg daar begeleiding van Ronald Polhuijs en was daar zeer tevreden over. Aangezien ik al geruime tijd kampte met hevige pijnen in de onderrug die mijn bewegingsvrijheid behoorlijk verpeste besloot ik een afspraak te maken bij Ronald. Ronald is namelijk naast fysiotherapeut ook manueel therapeut. Bij de eerste intake werd door Ronald al meteen vastgesteld wat het probleem was. Na vijf behandelingen en mijn dagelijkse oefeningen die Ronald mij had geadviseerd, was het probleem verholpen waar ik al zolang mee liep. De eerst volgende keer dat ik weer last krijg van mijn onderrug weet ik nu wat ik moet doen, niet mee blijven lopen maar meteen Medifit Fysiotherapie bellen om een afspraak te maken bij Ronald Polhuijs!”


Ron Koppers

Ron KoppersHoi, ik ben Ron Koppers. Ik ben 15 jaar oud en doe volleybal en beachvolleybal op hoog niveau. Ik had in het begin van het volleybalseizoen al een aantal keren last gehad van kramp in mijn kuiten. Toen ik later in het seizoen de finale van het Open NK speelde met mijn team, was het zelfs zo erg dat ik geblesseerd het veld moest verlaten. Ik ben daar toen gemasseerd door een fysiotherapeut die aanwezig was op het toernooi, maar zijn behandeling deed echter niks en op het moment dat ik het veld weer instapte had ik weer krampen en moest ik het veld weer verlaten. Mijn trainers en ik vonden dit heel vervelend en we besloten dus om naar de sportarts te gaan om te kijken wat er precies aan de hand was. Dhr. Langenhorst had toen verondersteld dat ik heel veel spanning op mijn kuiten had staan en verwees mij meteen door naar Medifit Fysiotherapie in de Haagse Beemden. Ik kon hier al heel snel terecht bij Rob de Waal. Tijdens de eerste behandeling hoorde ik van Rob de Waal dat hij mij ging behandelen met dry needling. Toen ik dit eerst hoorde vond ik het een beetje eng klinken, maar het bleek heel erg mee te vallen. Toen Rob hoorde dat ik binnen een paar weken een belangrijke selectiedag had voor Beachvolleybal Team Nederland, heeft hij mij meteen twee keer per week ingepland om mij te behandelen. Ik ben in totaal 8 keer behandeld en ik heb helemaal geen last meer gehad van mijn kuiten! Ook niet op de belangrijke selectiedag en het heeft geholpen, ik ben zelfs geselecteerd! De dry needling behandelingen hebben zeer goed geholpen en mocht ik weer een blessure krijgen, weet ik wel wat ik doe: Meteen Medifit Fysiotherapie opbellen!”


Kirsten

De ervaring van Kirsten“Al 10 jaar heb ik last van ME/CVS. Ik heb hiervoor al verschillende revalidatiebehandelingen gehad en ben via deze weg twee jaar geleden bij Medifit Fysiotherapie op de Middellaan te Breda terecht gekomen. Ik sport hier 2x in de week een uur. Dankzij mijn fysiotherapeute Noëlle de Craen bouw ik onder begeleiding langzaam mijn kracht en uithoudingsvermogen op, zonder terugval. Sinds ik dit doe heb ik meer controle gekregen over mijn vermoeidheid en is mijn energiehuishouding beter in balans. Ik ben daarom erg te spreken over Medifit Fysiotherapie en raad het iedereen die het nodig heeft zeker aan!”


Mattie Trommelen

De ervaring van Mattie Trommelen“De laatste drie jaar heb ik veel gehad aan de behandelingen van Medifit Fysiotherapie. Ik loop al heel wat jaartjes marathon en sta daardoor in de top 3 van het aantal marathondeelnames in Rotterdam. Langzaam maar zeker zijn er echter wat fysieke, sportgerelateerde klachten binnengeslopen. Met name mijn achillespees/-zen en mijn lies zijn tegenwoordig zwakke plekken. Op de shockwave therapie reageert mijn lichaam goed en mede dankzij die behandeling heb ik mijn gedeelde top 3 positie weten te behouden. De start van de Rotterdam Marathon zorgt altijd weer voor kippenvel. Net voor het startschot Lee Towers vanuit een hoogwerker met “You will never walk alone”. Toeschouwers en 13.500 lopers zingen uit volle borst mee. Het startschot, de marathonhymne, de aanmoedigingen van het massale publiek, zwaaien naar het thuisfront en weg voor 42 km. Machtig. ‘You will never walk alone’. Met Stefan en vooral Lieske is dat zeker het geval!”


Ward Luitjes

De ervaring van Ward Luitjes“Als fanatiek trailrunner, mountainbiker en adventure racer heb ik veel aan de ondersteuning en behandelingen van Medifit Fysiotherapie (fystiotherapeuten Rob de Waal en Lard Davidse). Mijn klachten hebben vaak te maken met overbelasting en dan is het voor mij belangrijk dat ik wel kan blijven doortrainen en tegelijk behandeld kan worden. De behandelingen zijn effectief en daarnaast zijn Rob en Lard ook enthousiaste vakmensen om mee te werken.”


Noor Peels

Noor-Peels“Al 15 jaar deed ik niets aan sport. Toen ik een aantal maanden besloot te gaan hardlopen ging dat in eerste instantie erg goed. Ik bouwde al vrij snel de snelheid en duur op. Totdat ik last van mijn knie kreeg. Ik kon bijna niet meer normaal lopen en kwam bij Frank van locatie Haagse Beemden terecht. Hij zorgde ervoor dat ik een week later al pijnvrij was en gaf mij advies hoe ik mijn trainingen het beste op kon bouwen. De pijn in mijn knie is daarna gelukkig weggebleven!”


Piet Adriaanse

“Drie jaar geleden ben ik bij Stefan Verhagen van locatie Oisterwijk onder behandeling gekomen. Ik had veel last van mijn rug en een therapeut uit het dorp had me afgeraden om hard te lopen. Dit was echter geen sportfysiotherapeut. Op eigen initiatief ben ik toch maar gaan fitnessen. Hier liep ik Stefan tegen het lijf en heb hem mijn probleem uitgelegd. Stefan gaf aan dat hij mij waarschijnlijk niet van de rugklachten af kon helpen, maar dat hij wel oefeningen met me kon doen zodat ik weer kon onder begeleiding van Stefan kon gaan hardlopen. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels loop ik weer hard (Chi-running) en ben ik Stefan en Medifit Fysiotherapie heel erg dankbaar. Ik ben nu bij hardloopwedstrijden ver weg de oudste deelnemer en word hierbij tijdens deze wedstrijden telkens 1e in mijn categorie. Ik had dit nooit durven dromen.”


Adriaan Roos

“In het Weekblad van Dongen zag ik een grote advertentie en bijbehorend stukje over Fysiofit bij De Vennen, een beweeggroep voor ouderen en mensen met overgewicht. Ik was pas gestart met wandelen en met afvallen, maar had zeker nog geen goede conditie. Ik behoorde ook tot die mensen die het zelf trainen in een fitnesszaal niet zo zagen zitten. Na een zorgvuldig intakegesprek en enkele tests ben ik gestart. Bijna 4 maanden later voelde ik mij als herboren: ik loop weer hard, bijna 5 km, en voel me een stuk fitter en vitaler! En: ik ben enthousiast geworden over fitness. Eigenlijk zijn al mijn vooroordelen weggepoetst. Hoe is dat zo gekomen? De Vennen beschikt over enthousiaste en professionele fysiotherapeuten en trainers die je op een deskundige wijze begeleiden in het vergroten van je conditie en kracht. Stap voor stap worden je prestaties verbeterd en neemt daarmee ook je zelfvertrouwen toe over wat je aankan. Dat alles gebeurt met veel plezier in een heel leuke sfeer, waarbij jong en oud, fit en minder fit, mannen en vrouwen , jongens en meisjes welkom zijn. Iedereen laat elkaar daarbij vrij en je voelt je dan ook niet bekeken. Kortom : een aanrader voor iedereen die fitter wil worden.”


Bianca van de Ven

De ervaring vna Bianca van de Ven“Ruim 20 jaar heb ik schouderklachten. Hiervoor heb ik altijd heel veel medicijnen gehad. Al die jaren dag en nacht pijn gehad, maar daar ‘wen’ je aan. Door veel krachttraining te doen kon ik de pijn enigszins in de hand houden. Tot het moment kwam dat ik langdurig geblesseerd raakte. Sporten ging niet meer, mijn schouder ging steeds verder achteruit waardoor de pijn steeds meer toe nam. Van fysiotherapeut naar fysiotherapeut. Helaas, het probleem en de pijn bleven. Ik kwam bij Jan Bos, orthopeed bij Via Sana in Mill, terecht. Ik ben geopereerd, slijmbeurs en verklevingen zijn verwijderd. De diagnose ‘hypermobiliteit’ werd gesteld. Dat was de veroorzaker van mijn jarenlange klachten. Later kwam hier ook nog een ‘Frozen Shoulder’ bij. Jan Bos stuurde me naar een fysiotherapeut van het Schoudernetwerk Noord-Brabant toe. Ik koos voor Stefan Verhagen van Medifit Fysiotherapie in Oisterwijk. Een gouden greep dus! Twee dagen na de operatie zat ik voor mijn eerste oefeningen bij Stefan. Daarna volgden veel oefeningen en trainingen gedurende 2x per week. Na controles in het ziekenhuis werd er steeds door de fysiotherapeut van Via Sana en Stefan contact gelegd over mogelijke bijsturing van mijn behandeling. Alles voor het beste resultaat en om de weg naar herstel zo kort mogelijk te laten zijn. Met succes, want ik heb er de minimale tijd over gedaan om mijn schouder weer helemaal los te krijgen. De samenwerking tussen ziekenhuis en de fysiotherapeut is heel prettig en winstgevend voor de hersteltijd.  Soms zat ik er helemaal doorheen en had er geen geloof meer in dat het ooit goed zou komen. Stefan wist me daar telkens uit te halen, mij te overtuigen dat het allemaal bij het herstel hoort en me te motiveren om mijn oefeningen trouw te doen. Positief gestemd liep ik daar telkens weer de deur uit. Zijn grote kennis over schouders, zijn steun, motivatie en de rust die hij uitstraalde had ik nodig om vooruit te komen. Hij wist me telkens te overtuigen dat het allemaal goed zou komen. En hij heeft gelijk gekregen! Mijn doel was het sporten weer op te pakken. Onder begeleiding van de fysiotherapeut is dit gelukt. Het is nu precies een jaar geleden dat ik geopereerd ben en mijn revalidatietraject is afgesloten. Ik ben zo goed als pijnvrij! Een wereld zonder pijn is er voor mij open gegaan. Ik moet wel mijn oefeningen blijven doen, maar dat heb ik er graag voor over. Zonder Stefan was ik zover niet gekomen. Stefan, super bedankt!”


Joost Welten

“Ik ben sinds februari 2010 onder therapeutische behandeling, bij Medifit Fysiotherapie (voorheen Fysiotherapie Oisterwijk), omdat ik de ziekte van Parkinson onder de leden heb, al 11 jaar lang! Mede door deze deskundige begeleiding en juiste oefeningen gericht op mijn fysieke problemen, mag ik stellen dat dit een positieve bijdrage levert aan motoriek en dagelijkse levensvormen. Ik weet zeker dat als ik dit niet had gedaan, mijn fysieke gesteldheid sterk was afgenomen. Ik ben de fysiotherapeuten van Medifit Fysiotherapeut dan ook zeer dankbaar dat ze mijn kwaliteit van leven verbeterd hebben en er nog steeds mee bezig zijn.”


Angelique van Beijsterveldt

De ervaring van Angelique van Beijsterveldt“Nadat ik in 2008 voor een tweede keer was geopereerd aan een hernia, ging ik op zoek naar een fysiotherapie waarin sporten en opnieuw vertrouwen krijgen in je lichaam, centraal stonden. Deze vond ik bij Medifit Fysiotherapie. Ik heb de individuele begeleiding waarin centraal stond wat ik juist wel kon als zeer prettig ervaren. Het vertrouwen dat je toch een beetje kwijt bent in je lichaam, kwam daardoor snel terug. Bij vragen of onzekerheden (kan dit wel, wat voel ik nu?) kon je terecht bij de professionele begeleiding van de fysiotherapeuten van Medifit Fysiotherapie. Voor mij was het ook prettig om in een ‘gewone’ sportomgeving weer conditie en spierkracht om te kunnen bouwen. Je voelt je zo meer sporter dan patiënt.”


Erwin Plantema

De ervaring van Erwin Plantema “Na een hele winterperiode niet getennist te hebben startte ik met de voorbereiding van het nieuwe tennisseizoen. De tenniscompetitie kwam eraan en ik had nog enkele weken om een beetje in vorm te raken. Ongetraind en met nauwelijks een warming-up speelde ik een enkel-partij tegen een veel te fitte tegenstander. Slechts 42 jaar oud, maar met de conditie van een oude man kreeg ik in de tweede set last van mijn elleboog. Na nog enkele games gespeeld te hebben moest ik opgeven. Zonder ooit een serieuze sportblessure te hebben gehad was ik nu ineens de klos. Door mijn omgeving werd ik al gewaarschuwd: “Dit gaat je 6 tot 12 maanden kosten!” en “Je kunt sowieso het gehele zomerseizoen vergeten!”. Een clubgenoot van TV Prinsenbeek tipte me om eens contact op te nemen met Medifit Fysiotherapie. Hij had een soortgelijke blessure en was er relatief snel via shockwave therapie vanaf gekomen. Na eerst enkele weken gewacht te hebben en in de hoop dat de pijn met wat rust vanzelf wel over zou gaan, belde ik Medifit Fysiotherapie voor een afspraak. Ik kon direct terecht en ook nog eens vroeg om 8.00 uur, zodat ik geen vrij van mijn werk hoefde te nemen.  Na een intake gesprek met de fysiotherapeut werd een echo van mijn arm gemaakt. Op het computerscherm kon ik meekijken en werd de exacte plek van de kwetsuur aangewezen. Er werden een aantal behandelmethoden voorgesteld, waaronder dus de Shockwave therapie. De prognose was dat ik met 6 tot 8 behandelingen (1 per week) in combinatie met een aantal voorgeschreven knijp- en bewegingsoefeningen er binnen 3 maanden dusdanig weinig last meer van zou hebben. Wellicht zou ik al voor de zomervakantie weer kunnen tennissen.  Ik koos voor de Shockwave. Zoals aangegeven waren de eerste paar behandelingen ietwat pijnlijk, maar gelukkig slechts enkele minuten per keer. Wat ik wel had gehoopt, maar zeker niet verwachtte, is dat ik inderdaad na 2,5 maand weer de baan op kon. Of mijn aansluitende zomervakantie van enkele weken – zonder belasting van de arm – ook nog aan positieve uitwerking heeft gehad weet ik niet, maar al met al was ik na ruim 3 maanden genezen van mijn tenniselleboog. En dan ook helemaal, nu geen centje pijn meer. Een aanrader dus!”


Roy Witlox

”Mijn ervaring met Medifit Fysiotherapie Oisterwijk is zeer positief! Ik ben naar locatie Oisterwijk gegaan omdat 6 maanden chiropractor en manuele therapie geen effect hadden op mijn rugklachten. Stefan Verhagen heeft toen een behandelplan opgesteld en binnen 2 maanden trainen was ik van deze klachten af. Ik liep op datzelfde moment met een schouderblessure en heb ook toen Stefan gevraagd om met zijn expertise hier eens naar te kijken. Al snel bleek dat ik een operatie nodig had om deze klachten te verhelpen. Wederom is een behandelplan opgesteld om de schouder zo sterk mogelijk te krijgen voor de operatie zodat de revalidatie sneller zou verlopen. Dat de revalidatie snel en voorspoedig verliep bleek toen ik voor de 1e controle bij de chirurg kwam. Dr. Verhoeven had nog nooit zo snel een schouder zo sterk zien worden en ik mocht diezelfde avond nog aan de rugbytraining meedoen. Na een korte tijd rugbytraining scheurde ik helaas de kruisband in mijn knie af. Hiervoor heb ik toen weer Stefan geraadpleegd. Na de reconstructie van mijn kruisband kon de knierevalidatie beginnen. Op bepaalde momenten zat ik er aardig doorheen en heeft Stefan mij weten te motiveren om niet op te geven. Hij stelde voor om zo rugbyspecifiek mogelijk te gaan trainen en met 2 tot 3 keer per week fysiotherapie voelde ik week na week mijn knie sterker worden. Na 5 maanden specifiek trainen was mijn knie sterker dan ooit en had ik er een dusdanig vertrouwen in om weer te gaan rugbyen. Stefan volgde wekelijks mijn vooruitgang en het specifiek trainen werd in een versnelling gezet. Eind augustus 2012 heb ik mijn eerste rugbywedstrijd in 3 jaar tijd weer gespeeld! Dank je wel alle Medifit fysiotherapeuten en in het bijzonder Stefan Verhagen! Zonder jouw ervaring en expertise was dit nooit gelukt!”