Ervaringen van patiënten

Ben je benieuwd naar de ervaringen van mensen die je zijn voorgegaan? Hieronder lees je hoe onze patiënten hun behandeling beleefd hebben.


Willem Koniuszek

Hieronder een ingezonden brief van een tevreden ”patient”

Beste Ronald, Imme, en overige teamleden die aan mijn herstel gewerkt hebben.

Bij deze hartelijk dank voor het goede werk dat jullie geleverd hebben!
Jullie hebben mij weer weten op te knappen van helemaal niets kunnen tot wat ik nu weer kan.
De spierkracht is nagenoeg weer helemaal terug en de conditie is weer zodanig dat ik weer een uurtje in het bos kan ”raggen”.  De kortere inspanningen kosten nog wel wat moeite, maar daar valt goed mee te leven.
Ook mentaal heeft jullie therapie mij goed gedaan, daar waar ik in het begin dacht dit wordt niets meer, is deze gedachte ook volledig weggenomen.
Met de mij aangereikte oefeningen zal ik blijven trainen om in ieder geval in deze conditie te blijven, of daar waar kan nog te verbeteren.
Nogmaals hartelijk dank, en ik hoop tot ziens, maar niet hier maar in de kroeg ofzo.

Met de hartelijke groeten,
Willem Koniuszek
een dankbare ”patiënt”


Lyanne

“In de eerste afspraak met Medifit fysiotherapie in Dongen bij Jurjen, waar ik aangaf te maken te hebben met schouderklachten is opgepakt door een gedegen onderzoek en vraagstelling, gevolgd door een diagnose.
Vanaf de derde afspraak ben ik met gerichte oefeningen intensief gaan trainen, dit alles onder toeziend oog en vooral ook met continue begeleiding/ aanpassing en correctie waar nodig.
De intensieve trainingen met veel verschillende oefeningen hebben snel tot verbetering geleid, herstel van functie en vermindering van pijn in de opvolgende weken. Ook voor thuis kreeg ik (eenvoudige) oefeningen mee met de onderbouwing dat bij teveel (ook moeilijkere) oefeningen er ook veel niet goed uitgevoerd kan worden en dat wil je voorkomen! helemaal waar! Het gaat goed nu. Ik blijf de oefeningen thuis doen en dank team Dongen en Jurjen in het bijzonder voor de hulp bij mijn herstel!

Lyanne”


Ruud van der Fluit

” In maart 2020 kreeg ik last van mijn knie. Dit duurde lang en na verschillende onderzoeken bleek dat mijn voorste kruisband was afgescheurd. Dit was een grote teleurstelling, niet alleen omdat ik veel pijn had, maar ook mijn hobby’s stonden op het spel. Ik kan met een knie zonder kruisband niet de bergen in en veel andere activiteiten vallen dan ook af. Het is overigens niet gezegd dat je op mijn leeftijd(45) meteen in aanmerking komt voor een nieuwe kruisband. De chirurg had het mij goed uitgelegd wat hij ging doen met mijn knie. Ik heb toen besloten om in gesprek te gaan met Jurjen bij Medifit in Dongen, Jurjen heeft mij het vertrouwen gegeven om deze operatie te doen. Hij vertelde dat het mogelijk was maar niet per se makkelijk. Het is een zware blessure met een herstel van meestal een jaar!.”
“Wat vanaf het begin af aan fijn was is dat mij continu werd uitgelegd wat de stappen waren en wat we aan het doen waren. Zonder het vertrouwen wat ik in Jurjen had en hij in mij was dit niet gelukt, dat durf ik hardop te zeggen. We zijn begonnen in het zwembad en geëindigd met sprintjes op het grasveld! Zonder motivatie is dit een revalidatie die niet te doen is en natuurlijk heb ik tijden gehad dat de motivatie bij niet overhield maar juist dan waren Jurjen en zijn team er om me op verschillende manieren weer aan de gang te krijgen. Al met al heb ik een proces doorlopen met alle struggles en overwinningen die daar bij horen.”

“Het resultaat: Naast dat ik natuurlijk weer onbezorgd en zonder pijn met mijn kinderen kan ravotten. Heb ik deze kerst ook geskied in het Aostadal naast de Matterhorn en de Mont-Blanc. Geen piste gemist en zelfs verschillende bospaadjes meegepakt Dit was nooit gelukt zonder een goede revalidatie!.”

Ruud uit Dongen


Johan Vloeimans

“Ik ben in april 2018 bij Medifit gekomen vanwege een keeloperatie aan kanker. Daarnaast ben ik ook hartpatiënt, en COPD patiënt met 1 long en als laatste herniapatiënt.
Marith van Medifit Verbeeten uit Tilburg begeleidt mij en andere mensen met goede resultaten. Ze is erg zorgzaam, neemt geen risico met ons.
Houdt alles goed in de gaten, en dat iedereen evenveel aandacht krijgt. “

“Trouwens het hele team is een goed geoliede machine iedereen is erg vriendelijk en zeer betrokken bij de patiënten. Wie ben ik ? Een man die dankzij het goede optreden van het team nog in leven ben. Een dankbaar persoon die blij is dat hij bij Medifit kan trainen om gezond te blijven en aan te sterken. Ik probeer dan ook positief over te komen naar andere patiënten. Door te laten zien wat je kunt bereiken met wat doorzetting. Ik ben begonnen met een paar honderd meter te lopen in 6 minuten. Nu loop ik 1 km in 10 minuten. Door ernstige hart en long problemen, heb ik ongeveer 2 jaar niet kunnen trainen. Ik ben in april 2021 weer begonnen, nadat mijn arts zei dat ik stabiel ben gebleven.
Nu ben ik bijna weer op het oude niveau waar ik mee gestopt ben dankzij het team.”

Johan uit Tilburg


Eva Buursema

” Ik loop al jaren met een pijnlijke bovenarm en heb vele malen fysio gehad. Dit hielp iets, maar de klachten bleven regelmatig terugkomen. Ik kon mijn arm niet goed naar boven krijgen en ook niet achter mijn rug. Ben uiteindelijk bij Jurjen van Medifit Dongen terechtgekomen, en dat bleek een gouden greep. Hij had al snel door wat de oorzaak was. Door de goede therapie aan te bieden, en mij de goede passende oefeningen te geven, gaat het nu stukken beter. Ik merk het vooral met sporten, dat ik veel meer kan, en het ook langer kan volhouden.”

Eva uit Dongen


Ruud Meeren

“Als fanatiek triatleet deelnemend aan volledige triatlons krijg je zo nu en dan wel eens te maken met pijntjes die vanzelf weggaan maar soms worden die kleine pijntjes een groot probleem en een serieuze bedreiging om je doel te behalen. Dit was in mijn geval het WK Long Distance Triatlon Almere – Amsterdam 2021. Een week of 10 voor die wedstrijd kreeg ik ineens flinke steken in, en opstijven van, mijn achillespees en wist dat het een race tegen de klok zou worden om dit recht te trekken voor de wedstrijd. Na eerdere positieve ervaringen met Jurjen Schuurmans van Medifit te Dongen heb ik ook in dit geval contact gelegd met hem en kon al snel terecht. Na een eerste scan en onderzoek kreeg ik het advies minimaal 2 weken niet te lopen en diverse oefeningen te doen plus advies voor een rustige opbouw daarna. Jurjen gaf aan dat het hoogstwaarschijnlijk wel goed zou komen en dat gaf mentale rust. Na 2 weken het hardlopen weer voorzichtig opgepakt en al gauw gaf het lichaam aan dat het de belasting kon verdragen. Na een aantal weken nog een keer bij Jurjen geweest voor een final check en toen groen licht voor het WK Long Distance Triatlon Almere – Amsterdam 2021. Tijdens het looponderdeel vol vertrouwen en zonder last van de pees kunnen lopen wat resulteerde in een prachtig persoonlijk record. Jurjen bedankt en mocht ik onverhoopt weer klachten ontwikkelen dan weet ik je te vinden.”

 


Rein Koenen

”Mijn naam is Rein Koenen, 15 jaar oud en speel rugby bij de Oisterwijk Oysters en RAZ (Rugby Acadamy Zuid). Ik heb in 2019 een zenuwontsteking opgelopen in mijn schouder tijdens een training. Dit heet Neuralgische Amyotrofie (NA). Hiervoor heb ik een lange weg van revalidatie moeten volgen bij Gijs Meeuwis van Medifit Oisterwijk. Hij speelt zelf ook rugby en dit is erg fijn zodat we samen doelgericht kunnen werken aan mijn herstel. Gijs is een echte schouderspecialist en luistert goed naar je klachten en denk goed mee zodat je steeds een stapje verder komt. Ik raad iedereen deze praktijk aan omdat ze goed naar je luisteren en een goede manier van behandelen hebben”


John Cools

”Een hersenontsteking veranderende erg veel voor mijn toekomst en mijn spraak, evenwicht en bewegen was voor altijd aangetast. Revalidatie en fysiotherapie gaven mij ruimte om fijn en goed te kunnen leven en er het beste van te maken, en dat is goed gelukt mede dankzij mijn therapie bij diverse instellingen.
Maar het beste wat mij overkwam was dat ik in 2018 bij Medifit Goirle begon en waar een wereld voor mij openging en dat is nog steeds een verademing wanneer ik daar wekelijks kom.
Altijd vrolijke mensen en altijd een fijne vertrouwde omgeving waar ik mij erg op mijn gemak ben.
Betrouwbaar en aanspreekbaar bekwame en luisterende fysiotherapeuten die altijd tijd en een oplossing hebben voor mijn ongemakken.

Ik hoop nog lang te genieten van jullie bij Medifit en bedankt voor de fijne en goede hulp die jullie altijd aanbieden.”


Nancy van de Boomen

”Na jaren van zoeken, eindelijk de hulp gevonden die ik nodig had. Ongeveer 5 a 6 jaar geleden ben ik terechtgekomen bij Ronald Polhuijs van Medifit Breda. Na jaren nekklachten te hebben gehad en vele verschillende behandelingsmethoden te hebben ondergaan bleef ik klachten houden. Toen kwam ik terecht bij Ronald Polhuijs en na enkele doeltreffende behandelingen door hem ging het aanzienlijk beter, ik was al snel klachtenvrij. Ik kom nu nog enkele keren per jaar bij Medifit, zodra ik klachten krijg maak ik een afspraak en kan ik op korte termijn terecht. Ik geef Ronald Polhuijs een dikke tien.”


Ron Dix

 

”Ik wil Teun Lips en Remi Sulkers van Medifit Breda bedanken voor de geweldige jaren dat ze mij geholpen hebben om mij voor te bereiden voor de EK en de WK in 2018 en 2019. De steun, het programma en motivatie van deze kanjers om op deze toernooien een top prestatie neer te kunnen zetten voor het Nederlands team en ook op club nivo. We hebben samen veel geleerd en mooie ervaring mogen delen en vieren. Bedankt voelt als te weinig, maar komt uit mijn hart.”

 


 Victor ten Cate

 

”Deze heren van Medifit Pellikaan Breda waren al hele goede fysiotherapeuten, maar kunnen nu ook eindelijk hele goede BBQ-ers worden! Bedankt voor een jaar intensieve kruisbandrevalidatie, ongeveer 24.000 squats 8000 lunges en 3000 deadlifts.”

 


Rob van Deursen

”Rob van Deursen, 24 jaar en spelend bij Hockeyclub Prinsenbeek in H1. Tot 2 keer toe ben ik erg goed geholpen door Medifit fysiotherapie Haagse Beemden en in specifiek door Rob de Waal. Ik ben bij Medifit terecht gekomen doordat zij een samenwerking hebben met Hc Prinsenbeek. Rob heeft mij 3 jaar geleden top geholpen met mijn voorste kruisband blessure. Door 2 keer in de week intensief en sport gerelateerd te trainen, heb ik op een prettige manier mijn herstel doorlopen. 3 weken geleden was het weer nodig om naar Rob toe te gaan, ditmaal voor mijn rug. Rob heeft ervoor gezorgd dat ik na 2 behandelingen weer helemaal los was en weer pijnvrij verder kan hockeyen. Rob en medifit hartstikke bedankt!”


Rene


”De diagnose van matige knieartrose dit voorjaar dreigde voor mij een té plotseling einde te zijn aan mijn “sportliefde”: de hele triatlon. De orthopeed was duidelijk: stoppen met hardlopen, de huisarts was minder stellig: kijken wat er nog kan en laten behandelen door een fysiotherapeut. Na een goede ervaring een aantal jaren geleden bij de behandeling van een overbelasting blessure bij Medifit Fysiotherapie Haagse Beemden ben ik opnieuw onder handen genomen door Rob de Waal. De kracht van Rob en Medifit (locatie Haagse Beemden) in het algemeen is een duidelijk behandelplan gebaseerd op wat je zelf wilt bereiken. Er wordt aangegeven of je ambities en doelstellingen vooraf en tijdens de behandeling realistisch zijn en/of bijgesteld moeten worden Eigen inzet tijdens de behandelperiode in de oefenruimte ten daarbuiten is daarbij belangrijk. Doe je een oefening niet helemaal goed, word je direct gecorrigeerd. De oefeningen worden geleidelijk opgevoerd en zwaarder, daarbij werd ook rekening gehouden met mijn andere trainingsactiviteiten in die periode. De wisselwerking tussen Rob en mij heb ik als bijzonder goed ervaren. Soms moest mij wat afremmen, maar waarschijnlijk weet hij nu dat triatleten nogal eens eigenwijs zijn, onder andere qua trainingsvolume. Sorry Rob! Ik verraste hem (en mijzelf) toch wel om binnen de behandelperiode de hele triatlon van Almere te volbrengen zonder terugslag achteraf. Ik had die inschrijving toch nog staan….
Belangrijkste moment in de behandeling was de mededeling: “nu is het aan jou”. Daar werk je gedurende de behandelsessies naar toe. Het vertrouwen in mijn eigen kunnen en mogelijkheden ondanks de knieartrose is geleidelijk weer teruggekomen. Beter gaat het niet meer worden, maar ondanks deze beperking kan ik nog veel. Doseren met de belasting tijdens het hardlopen is het credo. Thxs Rob, op naar de Ironman Frankfurt 2020!”


Martine Rhebergen

”Ik ben geboren met een heupdysplasie. Na een jeugd met 4 operaties, veel gips en revalidatie volgde een redelijk rustige periode van 25 jaar. Wel altijd met beperkingen maar dat weerhield me nooit van werk, leuke uitstapjes en mooie reizen. Mijn motto was altijd: liever pijn dan niks meemaken.
Toch kwamen er steeds vaker periodes waarin ik me hoe dan ook moest neerleggen bij het feit dat het echt op was met die heup. Op het laatst was het alleen nog een soort kniegewricht dat bij lange na ook de 90 graden niet meer haalde. En altijd een pijn als van brandnetels, bij iedere activiteit maar ook bij zitten en liggen. Ik ben me heel goed gaan oriënteren, want op jonge leeftijd (47) ontkom je niet aan 2 revisies en wie durft het aan met zo’n afwijkende anatomie? Bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen waren ze er gauw uit. Zij konden dit wel oplossen! Na 2 maanden, omdat de prothese vast moest groeien, kon ik aan de revalidatie beginnen. Het was vreemd om zonder de oude pijn ,met gezonde spierpijn oefeningen te doen die altijd ondenkbaar waren. In 10 maanden tijd heb ik een enkele keer een dipje gehad en op zulke momenten hielden de positieve houding van Ronald en het smiley-beoordeling-systeem me op de been. Hiermee kun je terugkijken en zo heel letterlijk je eigen vooruitgang zien. Gaandeweg kreeg ik vertrouwen dat je gewoon moet beginnen aan nieuwe uitdagingen en na een maand vanzelf weer toe bent aan nieuwe.
Na een jaar kan ik meer dan ooit tevoren! Lopen, fietsen, zwemmen, werken, autorijden, opstaan vanaf de grond, aankleden. Vroeger stelde fysiotherapie weinig voor. Tegenwoordig is de benadering heel anders: “Make your body your machine”. Ik ben de therapeuten van Medifit Breda erg dankbaar voor hun positieve houding, begrip en geduld!”


Cécile Vedder

Ervaring van Cecile Vedder“Zondag 13 september, de dag waarop bleek dat ook mij helaas een langdurige blessure niet bespaard zou blijven. Eén beweging, één draai, dé perfecte pass in de diepte willen geven. En toen, één knak en zo bleek later.., het hele seizoen uitgeschakeld. Ik had nooit eerder zo’n zware blessure gehad dus geen idee wat me te wachten stond. Mede sporters wezen me op Medinova Breda, een professionele kliniek waar veel sporters weer op de been geholpen worden. Daar werd ik uitstekend en snel voorzien van een aantal hechtingen in mijn meniscus en een gloednieuwe voorste kruisband. Achteraf kan ik vertellen dat het herstel toen eigenlijk pas begon. Ik was vastberaden z.s.m. weer het hockeyveld op te rennen (op dat moment was 3 meter naar de koelkast lopen al teveel gevraagd, maar goed, het glas is bij mij altijd halfvol). Wederom op advies van mede sporters, en dat van Medinova, kwam ik eind november terecht bij Medifit Breda en in het bijzonder bij Remi Sulkers. Een zeer ervaren sportfysiotherapeut die me, volgens de berichten, niet met zijden handschoenen aan zou pakken maar wel absoluut als de beste zou zorgen voor een veilige en volledig terugkeer op het hockeyveld. Niet is minder waar gebleken. 10 maanden herstel volgden.. Van de eerste bewegingen op de fiets tot de eerste stap zonder krukken, frustrerend vaak ijzen tegen het vocht, tegen de pijngrens aan mobiliseren en trainen tot je spieren het uitschreeuwen, Remi heeft me uiterst professioneel en met de (broodnodige) motivatie en steun door iedere fase heen geholpen. Natuurlijk, de verhalen over zijn kennis en kunde bleken niets overdreven. Remi zijn ruime ervaring met sporters en sportblessures was onmisbaar. Maar wat mij vooral continue heeft gestimuleerd is de balans die hij creëert in alles. De balans tussen keihard werken en lachen, tussen pushen en belonen, tussen samenwerken en alleen bikkelen, tussen hard zijn en medeleven tonen, tussen doorzetten en successen vieren. Want laten we eerlijk zijn, herstellen van een blessure is net zoveel een fysieke als een mentale kwestie. De aanpak van Remi heeft gemaakt dat ik heb bereikt waar ik nu sta. Fitter dan ooit, alweer wedstrijden aan het spelen sinds september en tien keer minder blessuregevoelig door de ideale combinatie van sport specifieke conditie-, agility- en krachttraining. Ik ben zeker niet van plan om ooit weer zo’n pittige blessure op te lopen, maar 1 ding is zeker. Dan is Remi wel degene die mij er weer bovenop krijgt!”