COVID-19


Beste klant van Medifit Fysiotherapie,

Medifit Fysiotherapie is vrijwel volledig open voor behandelingen!

Met goedkeuring van het RIVM en de brancheverenigingen het Keurmerk en KNGF mogen wij onze fysiotherapeutische zorg gewoon uitvoeren behalve bij mensen die in quarantaine zitten of bij mensen die volgens ons protocol in de rode groep vallen. Vanzelfsprekend houden wij ons strikt aan dit protocol dat door het RIVM en de brancheverenigingen is goedgekeurd. Veiligheid staat bij ons altijd voorop!

Daarnaast staan onze specialisten klaar om (ex) corona patiënten  te behandelen en te begeleiden naar herstel. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze praktijk.

Is het veilig om naar de praktijk te komen?

Ja, voor de meeste mensen is het volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. Onze praktijkvoering is aangepast volgens de regels van de overheid aangaande ‘Social distancing’ en hygiëne.

Wel bespreken we vooraf de situatie graag telefonisch goed met u door, omdat er een aantal situaties zijn waarbij wij alleen een videoconsult toepassen of waarbij wij adviseren om een videoconsult toe te passen.  Bij het maken van de afspraak zullen wij daarom gebruik maken van een stappenplan waarvoor wij een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

Als u naar de praktijk komt dan is de situatie anders dan u gewend bent. Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen en u zo veilig en verantwoord mogelijk te kunnen behandelen, is de praktijk anders ingericht. Zo hebben we een maximum ingesteld voor het aantal mensen dat binnen aanwezig mag zijn en gelden er ook andere, strenge regels en voorschriften. Deze hangen duidelijk zichtbaar in de praktijk. We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking. Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in de wachtruimtes en in alle looproutes van onze praktijken. Tevens adviseren wij je om een mondkapje te dragen in de behandelkamers.  Tijdens de trainingen in de oefenzaal is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Welke maatregelen zijn er verder getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

 • was na binnenkomst de handen met water en zeep of gebruik desinfectiegel;
 • houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
 • kom alleen, of indien noodzakelijk met maximaal één begeleider;
 • zorg dat u maximaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent, wacht desnoods in de auto of buiten;
 • verlaat het pand zo spoedig mogelijk na afloop van de behandeling;
 • vergeet niet een eigen handdoek mee te nemen;
 • neem uw eigen drinken mee als u tijdens het trainen wil drinken;
 • u hoeft zich, indien relevant voor de locatie waar u komt, niet te melden bij de receptie/balie;
 • kleed u thuis om als u weet dat u actief bezig gaat zijn;
 • maak, indien mogelijk, geen gebruik van de toiletten;
 • houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
 • bij onduidelijkheid omtrent het coronabeleid bepaalt de fysiotherapeut hoe ermee wordt omgegaan.
 • maak na gebruik van de apparatuur in onze zaal deze goed schoon met de aanwezige schoonmaakmiddelen.

Tenslotte

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse klachten niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze fysiotherapeuten overleggen dan eerst telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons, we geven u graag advies en denken mee in de mogelijkheden.

Wij zijn er klaar voor om u  te ontvangen en u te helpen bij uw klachten.

Kijk voor meer informatie op onze website voor een locatie bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Team Medifit Fysiotherapie.