Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie biedt uitkomst als je een blessure hebt opgelopen en zo snel mogelijk weer op het veld wilt staan.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een discipline binnen fysiotherapie. Sportfysiotherapie focust zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures of klachten waarmee sporten verhinderd wordt. De sportfysiotherapeut zorgt er voor dat je zo snel mogelijk pijnvrij kunt sporten. Een goedlopend revalidatietraject is niet alleen van toepassing voor een topsporter maar ook voor een amateursporter op recreatief of competitief niveau.

Waarom sportfysiotherapie?

De hersteltijd van een blessure vraagt altijd om voldoende tijd. Ondanks dat er voor de meeste blessures een vastgestelde herstelperiode staat, kan deze tijd zelden worden ingekort. Daarentegen kan een herstelperiode wel onnodig worden verlengd doordat er onzorgvuldig met de revalidatie wordt omgegaan. Een optimaal behandelplan is daarom een belangrijk aspect in je revalidatie.

Behandelplan op maat

Het behandelplan of revalidatieschema dat onze sportfysiotherapeut voor je opstelt, is afgestemd op jouw mogelijkheden en op de sport die je beoefent. Hij kijkt naar je motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen zijn belangrijke disciplines tijdens een behandeling. Uiteraard wordt het behandelplan uitgebreid met je besproken zodat je precies weet wat je kan verwachten. De fysiotherapeut helpt door sportfysiotherapie toe te passen

Daarnaast beheersen de sportfysiotherapeuten van Medifit Fysiotherapie als een van de weinige in Nederland de specifieke diepe-spiertechnieken. Met de diepe-spiertechniek wordt je sportspecifiek en functioneel getraind zodat je snel kunt herstellen naar je oorspronkelijke sportniveau. Indien nodig overlegt de therapeut met jouw trainer over een aangepast trainingsschema.

Ruime ervaring in sportfysiotherapie begeleiding bij sporters

Onze sportfysiotherapeuten hebben een ruime ervaring in het behandelen, begeleiden en revalideren van topsporters (o.a. binnen het betaald voetbal en volleybal van Nederland). Daarnaast overleggen de sportfysiotherapeuten indien nodig met huisartsen, sportartsen, chirurgen en orthopeden.

Maak nu een afspraak

Kamp je met fysieke ongemakken die je belemmeren tijdens het sporten? Neem dan contact met ons op. Bij Medifit ga jij samen met de sportfysio aan de slag om jouw klachten te verhelpen of te stabiliseren. Via onderstaand contactformulier kun je direct een afspraak maken. We bieden deze behandelingen aan bij onze Medifit praktijken:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht