Revalidatie

Revalidatie richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking. Het gaat dan om problemen als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening.

Heb je een operatie aan je rug, knie, enkel of schouder gehad? Ook voor postoperatieve revalidatie kun je bij ons terecht. Om je zo goed mogelijk te laten herstellen, zorgt de fysiotherapeut voor een zeer nauwkeurig opgezet revalidatieschema/-programma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Samen met jou streven wij ernaar dat je aan je operatie geen blijvende beperking overhoudt.

Op maat gemaakt bewegingsprogramma

De revalidatiearts of specialist stelt de indicatie voor behandeling vast. Medifit Fysiotherapie heeft korte lijnen met zorginstellingen en zorgverleners zodat jouw arts of specialist het revalidatieproces kan volgen.
Als je bij Medifit Fysiotherapie komt voor revalidatie, krijg je eerst een intakegesprek met een van onze fysiotherapeuten. Hij stelt een op maat gemaakt bewegingsprogramma op. Je kunt daarnaast ook kiezen voor intensieve begeleiding in de vorm van personal training. Je programma kan een vervolg zijn op reguliere fysiotherapie of een revalidatieprogramma ergens anders.

Zelfstandigheid

We vinden het belangrijk dat je door revalidatie weer zo zelfstandig mogelijk wordt. Zo ben je minder afhankelijk van zorg (mantelzorg, thuiszorg en professionele zorg). Maar zelfstandigheid betekent bijvoorbeeld ook (maatschappelijke) re-integratie in werk, onderwijs, sport en hobby’s.

Uiteindelijk is het doel van jouw revalidatie dat je weer optimaal kunt functioneren in het dagelijkse leven!

Vergoeding

Wil je weten of deze therapie vergoed wordt? Lees dan ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Contact met Medifit Fysiotherapie

Denk je dat je in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op om te bekijken hoe wij jou kunnen begeleiden.