Oncologische revalidatie

Wanneer je de diagnose kanker krijgt, kun je te maken krijgen met verschillende medische behandelingen in het ziekenhuis. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een operatie, bestraling, chemotherapie of immunotherapie. De diagnose kanker en de medische behandelingen kunnen problemen veroorzaken zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, verlies van uithoudingsvermogen en verlies van kracht. Hierdoor kun je beperkt raken in je dagelijkse activiteiten, je hobby’s en in je werk. Onze gespecialiseerde oncologiefysiotherapeuten kunnen je hier goed bij helpen.

Oncologie fysiotherapie kan ingezet worden in alle fases van de ziekte. Zo helpen onze fysiotherapeuten je om zo fit mogelijk voor, tijdens -en na de medische behandelingen te worden en te blijven. Trainen en oefeningen uitvoeren staan hierin centraal. Het algemene doel is om je zo comfortabel mogelijk door de medische behandelingen te loodsen. Elke diagnose kanker en elke medische behandeling is anders. Vandaar dat onze experts een behandeling op maat voor je maken. Er wordt maximaal ingezet op je persoonlijke situatie en behoeftes.

Naast dat je met de oncologiefysiotherapeuten regelmatig traint in de zaal, kunnen we je ook helpen in onze behandelkamers. Littekens soepeler maken, oedeem verminderen (vocht wat blijft staan omdat het lymfesysteem is aangedaan) en gewrichtsbeperkingen aanpakken die als gevolg van de kanker en/of medische behandelingen zijn ontstaan zijn voorbeelden van klachten die de oncologiefysiotherapeuten behandelen in de behandelkamer.

Kanker komt helaas steeds meer voor. Daar staat tegenover dat de medische behandelingen beter worden en dat vroegtijdige ontdekkingen steeds vaker voorkomen. Hierdoor kunnen meer patiënten genezen van kanker. In steeds meer gevallen wordt kanker dus een chronische aandoening waarbij men restklachten kunnen overhouden. In dit geval leren de oncologiefysiotherapeuten je zo goed mogelijk omgaan met de nieuwe situatie en ondersteunen we je hierin.

Mogelijk kan het ook zo zijn dat genezing niet meer mogelijk is. Dan kunnen we samen kijken naar wat nog wel behandelopties zijn. Ook in dit traject helpen we met persoonlijke behoeftes en steunen we je. Hierin kan ontspanningstherapie eventueel worden aangeboden. Ook komen we naar jou thuis wanneer het lastig wordt om naar de praktijk te komen.

Maak nu een afspraak:

Wil jij zo fit mogelijk blijven tijdens jouw behandelingen? Maak dan een afspraak. Afhankelijk van jouw wens komen we bij jou thuis of verwelkomen we je in onze praktijk. Samen gaan we kijken naar de voor jou beste behandeling. Via onderstaand contactformulier kun je direct een afspraak maken. U kunt terecht op de volgende locaties:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht