Hydrotherapie

Wil jij graag sporten en bewegen, maar wordt je belemmerd door pijn tijdens het bewegen? Dat is erg vervelend, want bewegen het blijven bewegen en het trainen van je spieren werkt bevorderlijk voor je mobiliteit. Gelukkig is er een vorm van fysiotherapie waardoor jij kunt blijven bewegen, zonder pijn te ervaren. Namelijk fysiotherapie in het water, ook wel hydrotherapie genoemd. 

Wat is hydrotherapie?

Tijdens hydrotherapie beweeg je in het water voor een betere mobiliteit.

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie in het water. Het grote voordeel van bewegen in het water is dat je geen last hebt van zwaartekracht. Door de opwaartse druk kun je gemakkelijker bewegen dan naast het water. Daarnaast zorgt water wel voor enige weerstand, waardoor jij door te bewegen kracht en conditie opbouwt. Hierdoor kun je met geringe belasting, toch resultaat boeken. Het grote voordeel van hydrotherapie is dus dat je mobiliteit, kracht en stabiliteit kunt trainen zonder je gewrichten te belasten. 

Oefentherapie in het water is meer dan alleen bewegingstherapie in het water. De temperatuur van 31 tot 34 graden geeft je rust en het kalmeert jouw spieren. Het warme water verwijdt de bloedvaten, waardoor herstel van beschadigd weefsel eerder plaatsvindt. Het doel van de therapie is jouw mobiliteit op een positieve manier beïnvloeden, zodat je in het dagelijks leven zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. 

Voor wie is hydrotherapie?

Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die problemen ervaart bij het bewegen. Dit kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld reumatische klachten, artrose, longaandoeningen of orthopedische klachten. Maar deze therapie is ook voor mensen met een aandoening aan het zenuwstelsel. De therapie in het water kan bij deze aandoeningen erg heilzaam zijn.

Wordt hydrotherapie vergoed?

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of de behandeling van etalagebenen wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen voor behandelingen lees je in ons kosten- en vergoedingenoverzicht

Maak nu een afspraak

Wil jij dat hydrotherapie jou verlichting kan bieden tijdens het bewegen? Neem dan contact met ons op. Samen gaan we kijken of deze therapie inderdaad geschikt is voor jou. Via het contactformulier kun je direct een afspraak maken. Op de volgende locaties kunt u terecht:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht