Geriatrie fysiotherapie

Als je ouder wordt en minder goed kunt bewegen, kan de geriatriefysiotherapeut je helpen. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met lastige problemen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die vanwege hun ziekte, bijvoorbeeld de Ziekte van Parkinson, na een CVA, MS of dementie al verschijnselen kunnen vertonen van ouderdom. De zeventigjarige die bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen bij een algemeen of een sportfysiotherapeut terecht komen.

Rol van de geriatriefysiotherapeut

De patiënten doen vooral oefentherapie gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang. Hierbij komt de geriatriefysiotherapeut ook regelmatig aan huis, omdat het behandelen/trainen van ouderen in hun eigen woonomgeving van groot belang is. Naast behandelen, adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

Vergoeding

Wil je weten of geriatrie fysiotherapie vergoed wordt? Lees dan ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Contact met Medifit Fysiotherapie

Denk je dat de geriatriefysiotherapeut jou kan helpen? Neem dan contact met ons op om te bekijken of dit de geschikte vorm van therapie voor je is.