Geriatrie fysiotherapie

We willen natuurlijk het liefst met zo min mogelijk lichamelijke problemen oud worden. Echter brengt ouder worden bewegingsbeperkingen met zich mee door overbelasting en slijtage. Naarmate we ouder worden is de kans groter dat we klachten krijgen en minder mobiel zijn. Gelukkig kan de geriatriefysiotherapeut je helpen tijdens het ouderdomsproces. Met geriatrische fysiotherapie gaan we samen gericht aan de slag met jouw klachten. 

Wat is geriatrische fysiotherapie?

Tijdens geriatrische fysiotherapie wordt de patiënt geholpen bij gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door ouderdom. De geriatriefysiotherapeut richt zich op kwetsbare groepen. Dit zijn voornamelijk ouderen, maar deze vorm van fysiotherapie is ook voor patiënten die vanwege hun ziekte vervroegd last ondervinden aan ouderdomsverschijnselen. Dit zijn onder andere patiënten die leiden aan de ziekte van Parkinson, MS, dementie of na een CVA. 

Deze therapie richt zich dus alleen op problemen die veroorzaakt worden door ouderdom. Ouderen die lichamelijke problemen ondervinden door een sportblessure, kunnen gewoon bij een van onze sportfysiotherapeuten terecht. 

Rol van de geriatriefysiotherapeut

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd die te maken krijgen met lichamelijke problemen. De geriatriefysiotherapeut gaat samen met de patiënt op zoek een manier om de lichamelijke mobiliteit te verbeteren en behouden. Na een kennismaking en onderzoek maakt de therapeut een behandelplan op maat. 

Naast behandelen, adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers van de patiënt. Zo is iedereen in de omgeving van de patiënt op de hoogte van het ziektebeeld, de behandeling, ontwikkelingen en de vooruitgang. 

Hoe ziet een behandeling eruit?

We gaan samen met de patiënt aan de slag met oefentherapie. Deze therapie is gericht op het verminderen van klachten bij het bewegen en het voorkomen van achteruitgang. Hierbij komt de geriatriefysiotherapeut ook regelmatig aan huis. Thuis is de plek waar de patiënt goed aan kan tonen welke dagelijkse bezigheden problemen opleveren. Daarom is het behandelen en trainen van ouderen in hun eigen woonomgeving van groot belang is. 

Wordt geriatrie fysiotherapie vergoed? 

Geriatrie fysiotherapie valt onder fysiotherapie. Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Of jouw behandeling wordt vergoed is dus afhankelijk van waar en hoe jij verzekerd bent voor fysiotherapie. Controleer dit bij jouw zorgverzekeraar. Meer informatie over vergoedingen voor behandelingen lees je in ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Maak een afspraak

Denk je dat onze geriatriefysiotherapeut jou kan helpen met jouw klachten? Maak dan snel een afspraak. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen. Via onderstaand contactformulier kun je direct een afspraak maken. We kunnen jou verder helpen bij de volgende locaties:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht