Ergotherapie

Er is niks zo frustrerend als problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Activiteiten waar jij voorheen je hand niet voor omdraaide, zijn nu dagelijkse obstakels. Persoonlijke verzorging, huishoudelijke werkzaamheden, plannen en organiseren, vervoer en het uitoefenen van werk en hobby’s. Gelukkig biedt ergotherapie een uitkomst. 

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is zorg op maat gericht op de uitvoer van jouw dagelijkse activiteiten. Dit zijn eenvoudige activiteiten, zoals jezelf aankleding in de ochtend of het eten van een maaltijd. Maar ergotherapie is ook een oplossing bij activiteiten die iets meer van jou vergen, zoals het zorgen voor je gezin of het bijhouden van het huishouden. De therapie richt zich op het bevorderen of herstellen van zelfredzaamheid. 

Voor wie is ergotherapie?

Iedereen die zijn normale dagelijkse activiteiten niet meer naar tevredenheid kan uitvoeren kan bij de ergotherapeuten van Medifit terecht. De behoefte aan ergotherapie is niet leeftijdsgebonden. De therapie is een meerwaarde voor volwassenen, kinderen en ouderen. In het geval van kinderergotherapie, worden de ouders nauw bij het proces betrokken. 

De problemen die je ervaart kunnen ontstaan door een lichamelijk of psychische beperking. Deze beperking kan aangeboren zijn, maar kan ook ontstaan vanuit ziekte, letsel, een trauma, over- of onderbelasting of door ouderdom.

Wat doet een ergotherapeut?

Schakel de hulp in van een ergotherapeut als jij moeite ervaart bij het uitvoeren van jouw dagelijkse activiteiten. Blijf niet met deze problemen rondlopen. Onze ergotherapeuten zijn specialisten en ervaringsdeskundigen. Ze gaan samen met jou aan de slag in het verminderen van jouw dagelijkse obstakels. 

De ergotherapeut maakt eerst goed kennis met jou. Jullie bespreken samen de beperkingen die je nu ondervindt en de behoeften die je hebt. Waarschijnlijk is deze afspraak gewoon bij jou thuis. Thuis is namelijk dé plek waar jij het best aan kunt tonen welke dagelijkse handelingen lastig voor je zijn. Vervolgens stelt de ergotherapeut een persoonlijk behandelplan op, gericht op jouw beperkingen, behoeften en de mogelijkheden. Dit plan wordt opgesteld met als doel dat jij zo zelfstandig mogelijk door het leven kunt. Toekomstige behandelingen vinden in de meeste gevallen ook bij jou thuis plaats. Een behandeling bij ons op locatie is natuurlijk ook mogelijk.

Wordt ergotherapie vergoed?

De vergoeding van ergotherapie is afhankelijk van jouw verzekeraar. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 10 uur per kalenderjaar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden Directe Toegang Ergotherapie (DTE), wat inhoudt dat je geen verwijzing nodig hebt van jouw huisarts. Je kunt dan direct een afspraak maken. Meer informatie over vergoedingen voor behandelingen lees je in ons kosten- en vergoedingenoverzicht

Maak nu een afspraak

Ondervind jij hinder bij jouw dagelijkse bezigheden? Maak dan snel een afspraak. Via het onderstaande contactformulier kun je direct een afspraak maken. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen. Voor deze behandeling kunt u terecht bij:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht