Diëtetiek

Problemen rondom voeding zijn veel voorkomend. Diëtetiek helpt je om dit probleem aan te pakken en zal de relatie tussen jezelf en voeding verbeteren. 

Wat is een diëtist?

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding en gedrag in relatie tot (preventie van) ziekte en gezondheid. De diëtist helpt je om je relatie tot voeding en hiermee ook ziekte en algehele gezondheid te verbeteren. Het hoofddoel van de diëtiste is hier dan ook op gericht. 

Voor wie is diëtetiek?

Diëtetiek is voor iedereen die een hulpvraag omtrent voeding heeft. Voorbeelden zijn: je eigen sportprestaties verbeteren of bijvoorbeeld je bloedwaarde tijdens ziekte meer onder controle krijgen. Diëtetiek is niet leeftijdsgebonden, de therapie is een meerwaarde voor kinderen, volwassenen en ouderen. In het geval van kinderdiëtetiek, worden de ouders nauw bij het proces betrokken.
De problemen omtrent voeding kunnen op verschillende manieren ontstaan zoals door ziekte, een trauma of bijvoorbeeld ouderdom.

Wat doet een diëtist?

Schakel de hulp in van een diëtist als je een vraag hebt omtrent voeding. Blijf niet met je vraag rondlopen maar ga in gesprek met onze diëtiste, zij is hierin gespecialiseerd en zij zal samen met jou met een passend behandelplan op stellen.
De diëtiste zal in het eerste gesprek kennis met je maken. Jullie bespreken de reden van het bezoek en de beperkingen. De voeding zal volledig besproken worden en er worden metingen verricht zoals het in kaart brengen van lengte en gewicht. Het doel is om daarmee het behandelplan uniek en passend te maken. Het handelen van de diëtist is afgestemd op de unieke situatie van jou als patiënt. Uiteindelijk zal de diëtiste een behandelplan opstellen met als doel jouw hulpvraag omtrent voeding te kunnen verhelpen.

Wordt diëtetiek vergoed?

Diëtetiek wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 uur per kalenderjaar. Dit komt overeen met 4 tot 5 consulten. Ook wordt Directe Toegang Diëtetiek vergoed (DTD), wat inhoudt dat je geen verwijzing nodig hebt van jouw huisarts. Je kunt dan direct een afspraak maken.

Maak een afspraak

Wil jij niet langer met jouw lichamelijk klachten bij rondlopen? Samen gaan we kijken hoe we jouw klachten kunnen verminderen. Via onderstaand contactformulier kun je direct een afspraak maken. We bieden deze behandeling aan bij onze fysiotherapiepraktijken. Tevens is het ook mogelijk om een online consult in te plannen:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht