Chronische zorg

Als je een chronische aandoening hebt, zoals reuma, Bechterew, COPD of kanker, dan kan fysiotherapie je soms verlichting geven. Ook kun je samen met ons werken aan je fysieke gezondheid om zo je klachten stabiliseren of mogelijk verminderen. Door deze chronische zorg leer je beter omgaan met je chronische ziekte.

Een pulse-oximeter wordt gebruikt voor de meting van de hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed van de patient.

 

Wat is chronische zorg?

Bij een chronische aandoening heeft iemand langdurig last van een aandoening met een klein vooruitzicht op een volledig herstel. De kenmerken van een chronische aandoening zijn:

 • De ziekte niet of nauwelijks te genezen is
 • De verschijnselen enkel met medicijnen, (langdurige) behandelingen of een aangepaste levenswijze te stabiliseren zijn
 • De aandoening in de loop der tijd erger wordt
 • Het verloop van de aandoening onregelmatig verloopt

Medifit Fysiotherapie heeft verschillende fysiotherapeuten in dienst die gespecialiseerd zijn in het bieden van begeleiding bij een chronische ziekte. De actieve aanpak in de therapie zorgt ervoor dat je algemene conditie én je spierkracht verbetert. De fysiotherapeuten stellen een individueel zorgplan op dat speciaal voor jou op maat gemaakt is.

Wij bieden ondersteuning aan voor de volgende chronische ziekten:

Er zijn meer aandoeningen die opgenomen zijn de lijst van chronische aandoeningen. Staat je aandoening op deze lijst dan worden behandeling vanaf de 21ste behandeling voor een bepaalde tijd vergoed. Uiteraard kunnen onze fysiotherapeuten je hierover meer vertellen.

Maak nu een afspraak:

Heb je vragen over je aandoening of ben je op zoek naar een behandeling om je klachten te verminderen of te stabiliseren? Neem dan contact met ons op. Bij Medifit helpen we je graag verder. Via onderstaand contactformulier kun je direct een afspraak maken. Wij bieden deze behandeling aan bij meerdere Medifit Fysiotherapie praktijken:

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht