Bewegingsanalyse

Heb je regelmatig klachten in spieren of gewrichten? Dan kan een bewegingsanalyse uitkomst bieden. Soms kan het voorkomen dat het lichaam niet goed in balans is terwijl de oorzaak elders ligt dan waar de klachten optreden. Met gedetailleerde en vertraagde bewegingsanalyses kunnen we je klachten verhelpen maar ook voorkomen.

Wat is een bewegingsanalyse?

Tijdens een bewegingsanalyse wordt er gekeken naar de spieren, gewrichten en naar je lichaamshouding. Het doel is om het knelpunt te vinden die van invloed is op je klachten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je rugklachten ervaart terwijl het knelpunt bij je voeten ligt. Daarom analyseren we het gehele lichaam van onder tot boven om je een juist advies te geven voor een behandeling.

Hoe werkt een bewegingsanalyse?

Met een geavanceerd camerasysteem en de nodige expertise analyseren wij houdingen en bewegingen die in verband staan met jouw blessure. De camera’s leggen jouw bewegingen vanuit diverse punten vast. Zo wordt er gelet op de hoek van de beweging, de volgorde van de beweging en de bewegingssnelheid. Op deze manier kan de precieze oorzaak achter het (terugkerende) klachtenbeeld in kaart worden gebracht en inzichtelijk worden gemaakt.

Maak nu een afspraak

Ben je op zoek naar een betere lichaamshouding of ervaar je hardnekkige problemen met je spieren of gewrichten? Bij Medifit helpen we je graag verder. 

Neem vrijblijvend contact op met Medifit. Onze specialisten staan klaar om je te helpen. Via onderstaand contactformulier kun je direct een afspraak maken.

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht