Bedrijfsfysiotherapie

Ziekteverzuim op de werkvloer kan vaak worden voorkomen of verminderd. Een arbeidsfysiotherapeut kan bijdragen aan het verminderen van verzuim door lichamelijke klachten bij medewerkers snel aan te pakken. Het beperken en voorkomen van verzuim levert alleen maar voordelen op. Het bespaart een organisatie behoorlijk wat kosten en kopzorgen.

Wij hebben ook gekwalificeerde arbeidsfysiotherapeuten in huis. Een snelle aanpak en individueel maatwerk staan bij ons centraal. Het doel van onze behandelingen is het functioneren in het eigen werk of werkhervatting van de medewerkers te bevorderen. Wij hanteren een proactief beleid, gebaseerd op een goede samenwerking tussen werkgever, bedrijfsarts en eventueel andere ingeschakelde disciplines.

Voor wie is bedrijfsfysiotherapie?

De fysiotherapie is voor werknemers met lichamelijke klachten. Nek- en rugklachten zijn het meest voorkomend, maar ook zien we veel knie- en schouderproblematiek. Met fysiotherapie willen we verzuim op de werkvloer voorkomen en verminderen. 

Medifit Fysiotherapie consulteert een werknemer binnen 48 uur voor een intake en rapporteert dezelfde dag aan de bedrijfsarts en/of de werkgever. Tijdens het intakegesprek onderzoekt de arbeidsfysiotherapeut samen met de werknemer de lichamelijke klachten en de factoren die een rol spelen bij het ontstaan van de klacht(en).

Wij onderscheiden ons van anderen praktijken door de snelle aanpak en het maatwerk dat we leveren. Het plan van aanpak is gericht op het individu en ligt niet vast in standaard modules of protocollen. Onze fysiotherapeuten beschikken over de juiste scholing en ruime ervaring in het leveren van maatwerk betreffende behandelingen en medische trainingstherapie.

Fysiothrapeutische behandelingen

Fysiotherapeutische behandelingen bestaan uit diagnostiek, mobilisaties en oefentherapie. Het doel kan pijndemping zijn, maar vooral het verbeteren van de belastbaarheid van het weefsel is een belangrijk aandachtspunt in het herstelproces. We lichten een aantal behandelingen toe: 

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie is de actieve methode om de belastbaarheid van de werknemer te verbeteren. De therapie bestaat uit een reeks revalidatietrainingen om de lichamelijke conditie en de kracht weer op peil te brengen zodat de werknemer weer aan het werk kan. Om de training efficiënt en doelgericht te houden zijn de oefeningen specifiek afgeleid van de werkzaamheden van de werknemer.

Training on the job

Wij bieden programma’s bestaande uit workshops met instructies op de werkplek. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden maken we de medewerkers bewust van hun lichaamshouding. 

Een workshop bestaat altijd uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De programma’s worden in overleg op maat gemaakt voor de werknemers. Bij een training on the job wordt zowel de uitvoerende medewerker als de leidinggevende betrokken. De medewerkers leren beter omgaan met de werkbelasting in relatie tot hun eigen fysieke mogelijkheden. Zo maken ze zich een werkstijl eigen die hun gezondheid bevordert. Voor de leidinggevende staat voorop hoe hij of zij de medewerkers beter kan begeleiden op het gebied van gezondheidsbevordering op het werk.

Code 95

Alle beroepschauffeurs in Nederland dienen elke 5 jaar bijscholingen te volgen om te voldoen aan hun kwaliteitsregister: code 95. Medifit fysiotherapie biedt twee geaccrediteerde opleidingen aan in company. Dit zijn de opleidingen fysieke belasting en leefstijl.Onze opleidingen onderscheiden zich omdat wij de mensen centraal zetten, waar dit meestal de vrachtwagen of het vervoeren van het materiaal is. 

Heb jij beroepschauffeurs in dienst? Dan willen we graag van gedachten wisselen over ons scholingsaanbod. Zaken als overgewicht, diabetes, een foutieve stoelinstelling zijn zeer actueel binnen het chauffeursvak.

Werkplekonderzoek

Doel van een werkplekonderzoek is het optimaal inrichten van de werkplek zodat lichamelijke klachten worden voorkomen. Uit een onderzoek naar de werkplek door een van de bedrijfsfysiotherapeuten komen eventuele knelpunten naar voren. Deze koppelen we aan concrete voorstellen tot aanpassingen van de werkplek. Zodat problemen bij medewerkers kunnen worden voorkomen.

Kosten voor arbeidsfysiotherapie

Een interventie kost uiteraard geld, maar deze kosten worden ruimschoots terugverdiend door eerdere terugkerende medewerkers of het voorkomen van verzuim. Bedrijfsfysiotherapie is een investering die het bedrijf of instelling toegevoegde waarde oplevert.

Er kunnen drie partijen een rol spelen in het kostenplaatje: de werkgever, de medewerker en de ziektekostenverzekeraar van de medewerker. Per intake ontvangt de werkgever een offerte. Daarin staat een voorstel omtrent het “plan van aanpak” en een uiteenzetting van de kosten. Omdat wij maatwerk leveren, gaat het uitsluitend om noodzakelijke kosten. We proberen de kosten maximaal te verhalen bij de ziektekostenverzekeraars, een eventueel aanwezig Bedrijfszorgpakket of subsidies.

Tarieven

Medifit Fysiotherapie hanteert de volgende tarieven (exclusief BTW):

  • Een inntake bestaande uit een uitgebreid onderzoek en rapportage: € 60,-
  • Fysiotherapeutisch consult van 30 minuten: € 30,-
  • Medische Trainings Therapie van 60 minuten: €30,-
  • Outtake, inclusief rapportage: € 60,-

De kosten van een training on the job en/of een werkplekonderzoek zijn afhankelijk van de opdracht. Deze worden dan ook na een inventarisatie van de hulpvraag door middel van een offerte kenbaar gemaakt.

Maak een afspraak

Medifit Fysiotherapie verleent haar diensten en producten aan medewerkers van bedrijven en instellingen in samenwerking met arbodiensten (bedrijfsarts). Wij hebben zowel grote organisaties als MKB-bedrijven als klant. We leveren hier onze diensten “in company” of op één van de Medifit Fysiotherapie locaties.

Via onderstaand contactformulier kun je direct contact met ons opnemen.

Je naam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Je bericht