Arbeidsfysiotherapie

Soms zijn klachten aan het bewegingsapparaat sterk werk gerelateerd. Denk aan een verkeerde werkhouding, een niet goed ingestelde werkplek of het niet optimaal uitvoeren van zwaardere dagelijkse werkzaamheden. Natuurlijk kun je dan prima geholpen worden door onze fysiotherapeuten maar de arbeidsfysiotherapeut gaat net een stapje verder.

Wat is arbeidsfysiotherapie?

Arbeidsfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Het is een vorm van fysiotherapie dat speciaal gericht is op mensen die lichamelijke problemen hebben door hun werk. Of lichamelijke problemen hebben die het werk belemmeren. Daarnaast helpt een arbeidsfysiotherapeut bij de re-integratie en het voorkomen van verzuim. Ook geeft de arbeidsfysiotherapeut preventief advies en training aan bedrijven om verzuim te voorkomen. Een arbeidsfysiotherapeut is dus actief betrokken bij de situatie tussen de werknemer en de werkomgeving.

Voor wie is arbeidsfysiotherapie?

Voor alle mensen met een vergroot risico op werk gerelateerde klachten en voor alle mensen die verzuimen of dreigen te verzuimen door klachten aan het bewegingsapparaat.

Wat doet een arbeidsfysiotherapeut?

De arbeidsfysiotherapeut benadert de klachten vanuit een veel breder perspectief en gaat meer in op de gehele werksituatie. Een reguliere fysiotherapeut richt zich vooral op het verhelpen of verminderen van de klachten op de praktijk. De arbeidsfysiotherapeut kan ook op de werklocatie komen, om de situatie daar (functioneel) te bekijken. Naast de klachten en de werksituatie in brede zin van het woord (werktaken, werktijden, werkdruk, werkplek en werkwijze) wordt ook naar gedrag en (werk)omgeving gekeken. Ook heeft de arbeidsfysiotherapeut vaak kortere lijnen met de werkgever, casemanager of bedrijfsarts en weet andere relevante disciplines in de regio snel te vinden, om zo tot een betere snellere oplossing te komen om klachten te verminderen of te voorkomen. Tevens kan de arbeidsfysiotherapeut naast de individuele cliënt/werknemer, de organisatie adviseren.
Medifit Fysiotherapie werkt op dat gebied samen met REA support, landelijk opererend re-integratie bedrijf. https://www.reasupport.nl/. Check de video voor meer informatie

Wordt arbeidsfysiotherapie vergoed?

Vaak worden de kosten vergoed door de werkgever omdat deze ook betrokken is in het hele proces van re-integratie. Bij sommige verzekeraars wordt de intake vergoed, bekijk dit in je eigen polis of vraag het na bij je verzekeraar. Als blijkt dat er naast de arbeidsfysiotherapie een regulier fysiotherapie traject nodig is dan kan deze uit je basis of aanvullende verzekering vergoed worden.

Maak nu een afspraak:

Heb jij werk gerelateerde klachten? Maak dan snel een afspraak. Via het onderstaande contactformulier kun je direct een afspraak maken. Samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw klachten te verminderen. Onze arbeidsfysiotherapeuten zijn Lard Davidse (Regio Breda e.o.) en Max Pijnenburg (Regio Tilburg e.o.). Beide therapeuten zijn werkzaam op onderstaande locaties van Medifit Fysiotherapie.

  Je naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke locatie wilt u een afspraak maken?
  (Meerdere opties mogelijk).

  Onderwerp

  Je bericht